PODIJELI
Alex Hleb (Arsenal) Mark Gonzalez (Liverpool). Liverpool 4:1 Arsenal, The Barclays Premiership, Anfield, Liverpool, 31/3/2007. Credit: Stuart MacFarlane / Arsenal Football Club

Bivša zvijezda Arsenala, Alexander Hleb, i danas žali što je otišao u Barcelonu 2008. godine, nakon što je u Topnicima igrao najbolji fudbal u karijeri.

Bio je dio sjajne ekipe Arsenala iz 2006. koja je stigla do finala Lige prvaka, ali je tamo izgubila 2:1 od Barcelone. U ekipu Pepa Guardiole je otišao za 12 miliona funti, a to je bio potez od kojeg se njegova karijera nikada nije oporavila. Tamo je proveo samo jednu sezonu, a nakon toga su ga uglavnom slali na posudbe.
Od tada nikada nije zaigrao za klub jačine Barcelone ili Arsenala, a trenutno je bez kluba. Posljednje je igrao za Bate Borisov prošle sezone, ima 38 godina i karijera mu se bliži kraju.

“I dalje mi je teško objasniti zašto sam napustio Arsenal. Apsolutno sam bio sretan tamo. Wenger mi je vjerovao, bilo je idilično. A onda sam odlučio otići.”

Rekao je da su menadžeri imali veliki uticaj na njegovu odluku.
“Bio sam na odmoru, a menadžeri i agenti su me uvjerili da trebam otići u Barcelonu. Iskreno, uopće nisam razumio šta sam radio u tom trenutku. Onda sam samo shvatio: ‘Bože, odlazim iz Arsenala!'”

Arsene Wenger, legendarni menadžer Topnika, napravio je sve da ga zadrži u klubu.
“Kada je Arsene rekao da je cijeli posao pitanje sata, osjećao sam se slomljeno. Bilo mi je jako teško to prihvatiti. Wenger mi je zatim poslao poruku dok sam bio na pecanju: ‘Alex, neću te pustiti, trebamo te ovdje’. Plakao sam kad sam to pročitao.”

Nadodao je da je jedan od brojnih igrača koji je požalio zbog toga što je napustio Arsenal, ali njegov odnos s Wengerom je i dalje sjajan.
“Sastali smo se u Minsku prije nekoliko mjeseci kada je Arsenal igrao protiv Batea u Ligi prvaka. On mi je kao otac. Bilo je vrlo lagano raditi s njim, uvijek si osjećao njegovu podršku”, rekao je Hleb, piše index.

PODIJELI