PODIJELI

Alen Jurilj, 23-godišnji krilni napadač koji je početkom priprema stigao na probu u NK Široki Brijeg, zadovolji je stručni štab te će u predstojećoj sezoni nositi dres ekipei s Pecare.

– Sretan sam što sam došao u NK Široki Brijeg. Ovo je sređen i ambiciozan klub koji se svake godine bori za vrh tabele i konstantno igra u kvalifikacijama za europska natjecanja. Ovdje je igrao i moj otac Ivan i ostavio upečatljiv trag i to je dodatni razlog mojoj sreći zbog dolaska na Pecaru. Od malena, uz matični Dinamo, pratim i navijam za NK Široki Brijeg. Moji su roditelji odavde, tačnije iz Turčinovića i ljeti sam često znao ići na Pecaru i bodriti NK Široki Brijeg. Nadam se kako ću opravdati ukazano povjerenje i svojim igrama doprinijeti ostvarenju klupskih ciljeva – kazao je Jurilj u izjavi za službenu stranicu NK Široki Brijeg.

Alen Jurilj do svoje 17. godine bio je član zagrebačkog Dinama, a onda je prešao u redove tada stabilnog prvoligaša NK Zagreb. Za popularne “Pjesnike” u prvoligaškom i drugoligaškom društvu u tri sezone odigrao je 54 utakmica i postigao devet pogodaka.

Nakon toga se vratio u matični Dinamo i nastupao za ekipu Dinama II. Prošle je sezone bio proslijeđen na posudbu u redove drugoligaša NK Kustošija Zagreb, ali je povreda spriječila njegov daljnji napredak.

Alen je sin Ivana Jurilja koji je svojevremeno nastupao za širokobriješku Mladost (današnji NK Široki Brijeg) i mostarski Velež.

PODIJELI