PODIJELI

 

Žepče je nekada igralo u Premijer ligi. Igrali su Žepčaci”, u vrijeme kada je u klubu “gazda” bio Miodrag Milardić, biznismen i bivši klupski as, čak u Evropi. Kroz Žepče je prodefiliralo dvadesetak “legionara”, nekadašnjih reprezentativaca BiH i drugih država.

Danas je Žepče, stabilni drugoligaš u čvrstim rukama Damira Hadžića. “Hadžija” je nekadašnji ljubimac navijača Sarajeva. Jedan od najsrčaniji igrač u novijoj klupskoj povijesti. Igrač za sve pozicije. I danas ga među navijačima pamte po odanosti bordo boji.

Hadžić će danas odmjeriti snage s Dinamom, kojeg vodi Nenad Bjelica. Najbolji trener u ovom dijelu Evrope.

U Žepču i okolici danas je praznik nogometa. Kada bi istrčali s jedanaest “ekonoma” ovaj Dinamo bi napunio tribine. “Fanovi” modrih danas će uživati u majstorijama trenutno najbolje postave.. Istina bez reprezentativaca, koji igraju za svoje reprezentacije. A takvih je u Maksimiru više od ostatka momčadi.

Hadžić, koji se sprema krenuti za dobijanje A i Profi licence, u superlativima govori o Dinamu i kolegi Bjelici.

“Sretan sam, prvo što sam dobio šansu u Žepču, ali još sretniji što ćemo danas ugostiti Dinamo. Privilegija je igrati protiv ovakvog Dinamo. Posebno što ću imati priliku upoznati i druźiti se stručnjakom i čovjekom kakav je Bjelica. Za naš klub, koji slavi sto godina, velika je stvar ugostiti Dinamo-izjavio je za Sportske.ba Damir Hadžić.

Hadžiju će danas bodritu Bjeličin nekadašnji suigrač iz Osijeka Almir Turković, Sedin Torlak, Ajdin Maksumić i mnogi drugi

(Sportske.ba)

PODIJELI