Connect with us

Domaći fudbal

Bivši mladi reprezentativac očitao lekciju pojedinim “Zmajevima”

Objavljeno prije

,

Foto: NFSBiH

Jučer je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine, a relativno mali broj sportista je čestitao ovaj svojevrsni rođendan jedine nam domovine.

Povodom toga se oglasio i bivši juniorski reprezentativac naše zemlje Aldin Đidić, koji je očitao lekciju pojedinim ”Zmajevima”:

Šta je nama Bosna i Hercegovina? Šta za nas znači domovina?
Jučer smo obilježili Dan državnosti BiH. Obilježili smo dan, kada je obnovljena državnost voljom naroda, dan kada smo odlučili da ova država nije ni bosanska, ni srpska, ni hrvatska, već i bosanska i sprska i hrvatska. Zemlja svih koji u njoj žive.
Razočaran sam koliko je malo naših reprezentativaca i uglednih sportista jučer čestitalo putem svojih društvenih mreža Dan državnosti. Kada nosite reprezentativni dres, kod srca državi grb, to sa sobom donosi veliku odgovornost. Vaša uloga u društvu postaje bitna, mlađi se ugledaju na vas i poruke koje možete poslati prelaze sportske okvire, ali bivaju poslate od sportista te imaju određenu težinu.
Nije patriotizam napraviti veliki račun u Baoliju, Taverni i slično kada dođete na reprezentativno okupljanje, već iskazati ljubav, podršku i propagirati Bosnu i Hercegovinu svakog dana. Pozitivnih primjera, naravno da ima. Nedavno košarkašice, a jučer košarkaška reprezentacija muškaraca šalju sjajne poruke, baš onakve kakve trebaju biti. I, zbog toga, svaka čast!
Trenutno su brojna politička previranja i prepucavanja svakodnevnica za građane, a sportisti su naši najbolji ambasadori i imaju snagu da svojim nastupima poruše sve mostove između ljudi. Ali, moraju biti svjesni svoje uloge.
Kakva god da je, Bosna i Hercegovina je naša domovina. Nemam(o) drugu.
Zemljo moja, napisao je Đidić.


Domaći fudbal

Veležovi kalendari za 2022. godinu

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Velež

Velež je na svojoj Facebook stranici obavijestio svoje pratioce da mogu kupiti službene kalendare za 2022. godinu. Veležov jubilarni kalendar je potpisan rukom stratega Rođenih Feđe Dudića. Ostalo ih je još svega desetak!

Inače, cijena jednog kalenadara je 10.40 KM. Velež ove godine slavi svoju stotu godišnjicu, te su ovi kalendari napravljeni upravo povodom toga.

Kalendari se mogu kupiti u fan shopu (Adema Buća 6, Cernica) ili putem web-shopa na sljedećem linku:

Službeni kalendar FK Velež Mostar 2022.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bivši fudbaler Želje, Čelika i Konyaspora novi trener federalnog drugoligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Bosna Mionica 3

Nakon što je večeras za Bosnu iz Mionice potpisao bivši fudbaler Rijeke Tarik Hrštić, Bosna je dovela još dva pojačanja. Potpisao je i Almir Piragić. Piragić je 22-godišnji fudbaler koji igra na poziciji desnog beka. Došao je iz Zvijezde iz Gradačca. Pored toga, igrao je za Biberovo Polje i Jedinstvo 1952 iz Vučkovaca.

Pored igračkih pojačanja, Bosna se pojačala i na klupi. Novi trener kluba iz Mionice je Muamer Salibašić.

Salibašić je nastupao za Čelik, Orašje, Željezničar, Budućnost, Zvijezdu i Lokomotivu iz Miričine u Bosni Hercegovini. U inostrastvu je nastupao za Pomorac, Konyaspor, Sabah, Sarawak, Dagerfors, Varnsdorf i Muhlbach/Hkg.

FK Bosna Mionica 3 je član Druge lige FBiH – Grupa Sjever. Bosna je trenutno na sedmoj poziciji sa 25 bodova iz 15 utakmica.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Zvijezda demantovala navodnu zabranu registracije igrača

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Zvijezda Gradačac

Danas je u medijima izašla informacija da je Zvijezdi iz Gradačca zabranjena registracija novih igrača, zbog zabrane od strane FIFA-e. Uprava NK Zvijezda se izjasnila po ovom pitanju. Oni u svojoj izjavi navode da su izjave bile netačne i da nisu dobili nikakav od dopis po ovom pitanju. Izjavu prenosimo u cijelosti:

“U povodu današnjih objava na pojedinim portalima o navodnoj zabrani registracija novih igrača NK Zvijezda Gradačac, a zbog navodne zabrane od strane FIFA, javnost želimo obavijestiti o sljedećem:

– NK Zvijezda Gradačac nije zaprimila niti jedan dopis u bilo kojoj formi od strane fudbalskih organizacija i asocijacija u državi i izvan nje, a koji ima sadržaj o kojem je danas izvještavana javnost kao što je navedemo u uvodu ovog saopštenja.

– Na adresu kluba nisu pristigla nikakva potraživanja od strane institucija ili pravnih lica na ime fudbalera Nemanje Đekića.

– NK Zvijezda Gradačac najoštrije osuđuje ovakav način komunikacije i plasiranja dezinformacija koja štete ugledu našeg kluba.

– Koristimo ovu priliku da upozorimo sve one koji su plasirali ovakve informacije da ćemo nakon što razmotrimo motive i moguće posljedice iznesenih lažnih tvrdnji, pokrenuti odgovarajuće forme tužbi prema istim.

Uprava NK Zvijezda Gradačac”


Nastavi čitati

NAJČITANIJE