PODIJELI

Crnogorski napadač Boris Cmiljanić pojačao je redove aktuelnog prvaka naše zemlje, FK Sarajevo.

Dvadesetčetverogodišnji napadač potpisao do ljeta 2022. godine uz mogućnost produženja ugovora na još jednu sezonu, potvrdili su u bordo klubu.

– Sretan sam radi postignutog dogovora sa Sarajevom. Svjestan sam gdje sam došao i da su ambicije kluba velike. Mislim da je suvišno govoriti o šampionskoj ekipi koja već treću zimu dočekuje na prvom mjestu na tabeli. Zahvaljujem se stručnom štabu na ukazanom povjerenju i obećavam da ću dati sve od sebe da ispunim očekivano. Svjestan sam isto tako i velikog broja navijača koje klub ima, te sam i prije potpisa dobio poruke podrške. Spreman sam opravdati očekivanja i učiniti navijače sretnima, rekao je Cmiljanić.

Ovaj igrač je do sada nosio dres Budućnosti, PSV-a, Slovana iz Bratislave, Levantea, a upisao je i nastupe za omladinske selekcije reprezentacije Crne Gore.

Može igrati na poziciji centralnog napadača kao i desnoj i lijevoj strani.

– Već u decembru smo rekli da je neophodno da dovedemo igrača koji bi nam bio pomoć u napadu. Nismo žurili sa takvom odlukom, htjeli smo se uvjeriti da će igrač koji dođe biti rješenje za ekipu dugoročno gledano. Mišljenja smo da je Cmiljanić pravi igrač koji će se vrlo brzo prilagoditi na naš način igre, te osvježiti ekipu na poziciji gdje je to najpotrebnije, rekao je sportski direktor bordo tima Emir Hadžić.

Cmiljanić se već pridružio ekipi na treninzima u okviru priprema za proljetni dio sezone.

PODIJELI