PODIJELI

Eldar Ćivić konačno je napustio prašku Spartu i iznenada, bukvalno preko noći, potpisao trogodišnji ugovor sa mađarskim Ferencvárosom iz Budimpešte.

Iako je zagrebački Dinamo slovio kao prvi favorit za kupovinu reprezentativca BiH, on je ipak završio u Ferencvárosu.

Dinamo i Ćivić “očijukali” su danima. Modri su htjeli njega, a on je htio u Maksimir. Kako se priča činila izvjesnom, ostalo je faktički da se stvari formaliziraju, ali nije napravljen taj ključni korak, pa je Ćivić u dogovoru sa svojim agentima odlučio da prihvati ponudu Ferencvárosa.

Radi se o poznatom mađarskom klubu, u kojem je igrao i Muhamed Bešić. Nadimak im je “Zeleni orlovi”, a u prošloj sezoni su superiorno osvojili titulu prvaka i igrat će u pretkolu Lige šampiona.

Agencija “Argentumsport” iza koje stoje Ives Čakarun i Ninoslav Milenković zastupala je Ćivića.

Čakarun je bivši nogometaš Zrinjskog. U Hrvatskoj je za kratko vrijeme izgradio status uglednog i ozbiljnog agenta. Ima odlične kontakte sa klubovima širom Evrope, a posebno je aktivan na Otoku, u Engleskoj i Škotskoj. Čakarun svake godine u Novigradu organizira kamp za mladu ekipu Manchester Cityja

Nino Milenković je bivši nogometaš, reprezentativac BiH koji je po završetku karijere krenuo u trenerske vode. Posvetio se posljednjih godina menadžerstvu i u tandemu sa Čakarunom dosta dobro funkcionišu.

– Eldar je jutros potpisao za Ferencvárosa. Jako je sretan što je potpisao ugovor za najveci mađarski klub sa velikom tradicijom i najboljim navijačima. Uvjereni smo da je izabrao pravi klub u kojem će nastaviti sa dobrim igrama i biti i dalje standardni član reprezentacije BiH. Bilo je još zainteresovanih klubova između ostalih i Dinamo Zagreb koji je najveći klub u regiji i koji je bio interesantan Eldaru ponajvise zbog trenera Nenada Bjelice, ali je Ferencváros bio brži i konkretniji u pregovorima – kazao je Milenković za Sportske.ba i nastavio.

– Jutros nakon potpisa ugovora, Ćivić je odmah otputovao za Austriju gdje se priključio ekipi i stavio na raspolaganje treneru Rebrovu. Već za nekoliko dana ga očekuje prva utakmica u kvalifikacijama za Ligu sampiona protiv bugarskog Ludogoretsa – rekao je Ninoslav Milenković.

(D. E. Sportske.ba)

PODIJELI