PODIJELI

Duško Čelica, bivši rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, prvo je pojačanje Vogošće Poljine Hills u pauzi između dva šampionata.

Čelica je sa bh. premijerligašem potpisao trogodišnji ugovor, saopšteno je iz kluba.

“Zadovoljstvo mi je što sam dogovorio saradnju sa Vogošćom i što sam u ovakvom klubu s ovakvim ljudima. Sa Vogošćom sam jako dugo u kontaktu, već par godina. Zaista imam lijep odnos sa svima jer za mene su prvo najvažnij ljudski kvaliteti. Što se tiče ostanka u Bosni, najviše je rezultirala situacija sa pandemijom korona virusa, koja je izazvala tešku situaciju u cijelom svijetu. Inače živim sa porodicom u Sarajevu, što je dodatni faktor koji je presudio.”

Što se tiče ambicija…

“Očekujem uvijek najviše, a to je prvo mjesto. Ne potcjenjujem nikoga, pogotovo u našoj ligi nema mjesta za to. Svi igraju, bore se i žele da budu najbolji. Da nas zdravlje sve posluži i nek’ najbolji bude pobjednik”, rekao je Čelica.

Iz Vogošće ne kriju oduševljenje zbog ovog velikog transfera.

“Suvišno je išta reći o kojem transferu je riječ. Svi znamo ko je Duško Čelica i kakav je igrač. Ja kao predsjednik Vogošće i svi članovi Upravnog odbora oduševljeni smo i čast nam je da je Duško postao dio našeg kluba i da smo konačno dogovorili saradnju s njim. Duško je sjajan momak, a njegovo bogato iskustvo će nam mnogo značiti i pomoći u bržem sazrijevanju igrača iz Vogošća 2 koji su se priključili prvom timu. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo svi zajedno ostvariti sve ciljeve i zadatke koji su pred nama”, rekao je predsjednik Vogošćana Fetah Kadrić.

PODIJELI