PODIJELI

Aleksandar Jovičić, 24 godišnjak rođen u Banja Luci, trenutno jedan od najčvršći karika momčadi koja je „hit“ HNL-a, nameće se kao idealno rješenje za stopersku poziciju u našoj reprezentaciji.

Saša je ove sezone odigrao 14 utakmica, postigao 1 pogodak, i nezamjenjivi je član udarne 11 kod Sergeja Jakirovića, isto tako HNK Gorica je najveći „hit“ HNL-a jer su u 7 dana slavili protiv dva pretendenta na naslov HNK Rijeke (1-2) i NK Hajduka dva puta (Kup i Prvenstvo).

Njegov trener i bivši reprezentativac BiH Sergej Jakirović smatra kako bi Jovičić bio pravo pojačanje za reprezentaciju BiH.

Aleksandar je već godinu i pol u Gorici pod Vašom trenerskom palicom?

– Ja sam za Aleksandra nakon prvog treninga rekao da je potencijal za A reprezentaciju, sad nakon odmaka od godinu i po mogu jasno reći da je Aleksandar pojačanje za reprezentaciju BiH. On je moj ključni igrač u obrambenoj liniji, sada je u timu kola, iz utakmice u utakmicu potvrđuje ono sto sam pretpostavio.

Naša reprezentacija ima evidentnih problema na poziciji stopera?

– Na tragu toga i kažem da je Jova pojačanje, sjajno se postavlja u igri, ima odličan i ofenzivni i defanzivni prekid igra s obje noge, karakteran profesionalac u svakom smislu riječi, i ove godine je već 4 puta bio u momčadi kola.

Jeli Vas kontaktirao Robert Prosinečki, naš izbornik?

– Robija znam, niko me nije kontaktirao iz NSBIH, ali i da jesu rekao bih što i Vama, Jovičić je pojačanje za reprezentaciju BiH, a sigurno da ljudi iz NSBIH trebaju obratiti pažnju na HNL jer pored Jovičića ima tu jos zanimljivih igrača – rekao je Jakirović.