PODIJELI

Proslavljena hrvatska atletičarka Blanka Vlašić odlučila je okončati svoju karijeru.

Zbog svega onoga što je napravila u karijeri Blanka će ostati zlatnim slovima upisana u historiju hrvatske atletike, a pri odluci da se povuče presudne su bile povrede.

Nakon što se s povredama više nije mogla nositi, od navijača i javnosti se oprostila pismom u kojem je istaknula da je ponosna na svoju karijeru i na to da je u cijelom procesu imala podršku porodice i prijatelja.

“Svaki sportaš će me razumjeti – rastanak nije lagan. Ostavljamo iza sebe velike emocije, osvojene vrhunce, pobjede nad samima sobom, veličanstvene trenutke koje se riječima ne daju opisati. Ali, to sve ostaje dio nas. Dio koji nosimo u budućnost. I ja nosim sve svoje uspjehe i neuspjehe i utkat ću ih u neku novu priču. Stoga ću uvijek ostati u sportu. Svojim iskustvom i znanjem želim trajno i aktivno doprinositi daljnjem razvoju svjetske atletike i sporta općenito.

Ponosna sam na svoju karijeru. Prije svega zahvalna sam Bogu na blagoslovu talenta i okolnostima u kojima je taj talent mogao procvasti. Prijateljima i navijačima koji su vjerovali i skakali zajedno sa mnom. Iako je atletika individualni sport, uvijek sam se osjećala kao dio ekipe, jer nisam skakala samo za sebe. Istrčati počasni krug s hrvatskom zastavom za mene je uvijek bila najveća čast. S mirom u srcu, zahvalna na svakom centimetru i svakom pljesku, okrećem novu životnu stranicu”, poručila je, između ostalog, Blanka.

Blanka je bila dva puta svjetska prvakinja na otvorenom, osvajala je medalje na Olimpijskim igrama, a ujedno je i hrvatska rekorderka s preskočenih 208 centimetara…

PODIJELI