Connect with us

Fudbal

Bokserski prvak koji je prijetio Messiju: “Želim se izviniti”

Objavljeno prije

,

Foto: Twitter

Meksički bokser Canelo Alvarez zaprijetio je Messiju nakon što je vidio snimku iz svlačionice poslije susreta Argentine i Meksika na kojoj Argentinac pod nogama ima meksički dres.

Nakon toga obrušio se i na Aguera, koji je branio Messija, a sada je, nakon ispadanja Meksika sa Mundijala, uputio javno izvinjenje zbog svojih riječi.

“Vidio sam da je Messi čistio pod našim dresom i zastavom. Treba moliti Boga da ga ne pronađem. Baš kao što ja poštujem Argentinu, on treba poštovati Meksiko. Ne govorim općenito o svim Argentincima, nego samo o ovom sranju koje je Messi napravio u svlačionici i što smo svi vidjeli”, poručio je možda i najbolji bokser svijeta izvan kategorije teškaša.

Na Twitteru je grub bio i prema Agüeru, koji mu je pokušao objasniti da se znojni dresovi odlažu na pod svlačionice. “I ti, kopile? Nekoć si mi pisao ‘oh, oh, Canelo’, a sad plačeš. Ne budi licemjerni gad. Nisam pošten? Nepošteno je što ti radiš. Prije nekoliko minuta si mi pisao sra*a u privatnim porukama na Instagramu. Moraš biti iskren i otvoren. Ili nemaš muda!” poručio mu je.

Njegova posljednja objava na Twitteru potpuno je drugačijeg tona od ovih navedenih. Ispričao se.

“Posljednjih nekoliko dana obuzele su me strast i ljubav prema mojoj zemlji i napisao sam neke komentare koji nisu bili u redu. Zbog njih se ispričavam Messiji i Argentincima. Svaki dan nešto novo naučimo, sad je bio moj red”, poručio je prvak po verzijama WBA (Super), WBC, IBF, WBO i The Ring.

NAJČITANIJE