PODIJELI

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra novu utakmicu. Nakon remija sa Crnom Gorom, Zmajevi će snage odmjeriti sa selekcijom Danske.

Bit će ovo nova kvalitetna provjera za naše fudbalere koji će učiniti sve kako bi prekinuli niz od 18 mjeseci bez pobjede. Nevjerovatno zvuči da su Zmajevi zadnju pobjedi ostvarili još protiv Lihtenštajna.

Boli to i Elvira Bolića, nekada sjajnog našeg fudbalera.

– Prijateljske utakmice služe da se nešto novo proba, kod nas je u proteklom periodu toga bilo i previše, ali mislim da je u jednom momentu i rezultat bitan. Ne možemo svako malo dovoditi nove igrače, probavati, pokušavati i pritom gubiti rejting. Dugo se mi nešto čekamo, krajnje je vrijeme da se uigravamo. Treba da postoji neki kostur, da se pridodaju po dvojica-trojica igrača, jer i njima bi bilo lakše u boljoj ekipi, rekao je Bolić u razgovoru za Reprezentacija.ba.

Između ostalog, rekao je još:

– Bit će ovo pravi test za naše igrače i nadam se da će pokazati puno više nego protiv Crne Gore. Ne možemo se osloniti na Šehića i da nam je uvijek on najbolji igrač.

Izdanjem protiv Crne Gore nije zadovoljan, ali ističe da se više nije moglo ni očekivati s obzirom da broj novih fudbalera. Većina njih nikada ranije nije igrala zajedno.

PODIJELI