PODIJELI

Na dan kada su rukometaši Borca prije 62 godine osvojili prvi trofej (Kup Jugoslavije), glavna tema konferencije za medije bila je loša finansijska situacija u klubu.

Banjalučanima je Vlada RS odobrila vanredna sredstva od 20.000 KM, a Saša Kondić, predsjednik Borac M:tela, vjeruje da će ukoliko se realizuju obećanja institucija i pojedinih sponzora polusezona biti uspješno završena.

“Situacija nije nimalo povoljna za Borac i bilo je dovedeno u pitanje odigravanje preostalih utakmica u polusezoni. Ali, u četvrtak smo odlukom Vlade dobili 20.000 KM vanrednih sredstava, koja su nam bila prijeko potrebna. Nadam se da će obećanja od strane institucija stići, kao i od nekih firmi, te da ćemo time finansijski stabilizovati klub”, rekao je u petak Kondić, te je govorio o razlozima finansijskih problema:

“Postojeći ugovori sa sponzorima i neki novi ugovori sa realizacijom kreću u januaru, jer je kod nekih sponzora došlo do promjene u vlasničkoj strukturi, a kod nekih do promjene u upravljačkom menadžmentu, pa su neki ugovori smanjeni, a kod nekih je pomjerena realizacija. Planirajući budžet imali smo obećanje institucija da će se stati iza RK Borac i vjerujem da će se ta obećanja realizovati do kraja godine. Ne bih rekao da je to pomoć institucija, već obaveza da se stane iza brenda kakav je Borac.”

O iznosu koji je obećan nije mogao da govori, ali je rekao da plate kasne dva mjeseca, te da je za plate igrača i stručnog štaba, smještaj, ishranu i organizaciju utakmica mjesečno potrebno do 60.000 KM.

“Sedamdeset odsto plate će biti isplaćeno igračima kada dobijemo sredstva od Vlade. Istina je da smo imali problem u restoranu, ali smo riješili dug”, dodao je Kondić.

Ponovio je da je u protekle tri godine klub vratio milion i po KM duga i da Uprava ulaže maksimalne napore da Borac funkcioniše.

“U protekla četiri mjeseca smo sami rješavali interventne probleme. Ljudi pomažu svojim sredstvima i tvrdim da u Borcu niko nije iz interesa”, istakao je Kondić.

Dok se Uprava bori sa finansijama, igrači i članovi stručnog štaba se pripremaju za subotnju utakmicu 12. kola Premijer lige BiH u okviru kojeg u sali Kampusa (21 čas) dočekuju Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Trener Mirko Mikić kaže da problemi neće uticati na igrače i da kada počne utakmica misle samo o meču, te da je obaveza Borca da pobijedi u subotu. Isto misli i golman Bojan Ljubišić.

“Ove sezone je Sloga dosta bolja nego prošle, ali smatram da se mi pitamo kad igramo kući. Na nama je da dokažemo da je Gračanica (poraz u Banjaluci) bila samo loš dan. Spremni smo, zdravi smo, očekujem pobjedu”, rekao je Ljubišić, koji i dalje osjeća bol u leđima, ali mnogo manje nego ranije.

Parovi 12. kola
Subota, 16.30: Sloboda – Leotar, 18: Lokomotiva – Izviđač CO, 19: Bosna Vispak – Slavija, Iskra – Drina, Konjuh – Gračanica, Sloga (Doboj) – Maglaj, 19.30: Vogošća PH – Goražde, 21: Borac M:tel – Sloga (Gornji Vakuf – Uskoplje).

PODIJELI