PODIJELI

Kristijan Lovrić i Aleksandar Jovičić nogometaši su zbog kojih je izbornik Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev prije tri dana u Zagrebu gledao utakmicu Lokomotive i Gorice, piše Index.

Obojica su mu zanimljivi kao kandidati za poziv u reprezentaciju BiH, iako je Kristijan Lovrić nešto kompleksnija priča jer još uvijek nema BiH državljanstvo.

Jovičić ima državljanstvo i nastupao je za mlađe selekcije BiH pa bi njemu samo trebalo uručiti poziv. Na žalost Peteva, Jovičić se ozlijedio prije utakmice s Lokomotivom pa nije igrao, ali zato je izbornik BiH mogao gledati najboljeg strijelca HNL-a na djelu.

Lovrić ne bi trebao imati problema s dobivanjem državljanstva jer mu je otac iz BiH, ali vrlo je upitno bi li krilni napadač Gorice uopće želio igrati za BiH.

Doduše, jedina druga opcija mu je Hrvatska, u kojoj zasad nije u planovima Zlatka Dalića. Hrvatski izbornik mu je uputio pretpoziv za utakmice protiv Švicarske, Švedske i Francuske u oktobru prošle godine, ali nije dobio poziv za okupljanje.

Najbolji igrač Gorice rođen je u Ogulinu, a u karijeri je igrao za Ogulin, Belu Krajinu, Kustošiju, Lučko i Lokomotivu, a ovo ljeto dočekuje kao najbolji strijelac HNL-a i čovjek spreman za veliki transfer pa bi mu reprezentativni iskorak itekako dobro došao.

PODIJELI