Connect with us

Fudbal

Borussia Dortmund otkazala 500 godišnjih ulaznica

Objavljeno prije

,

Njemački nogometni velikan Borussia Dortmund otkazao je 500 godišnjih ulaznica za navijače za sljedeću sezonu jer nisu prisustvovali dovoljnom broju domaćih utakmica.

Navijači koji nisu prisustvovali na najmanje 7 od 17 domaćih utakmica ostali su bez svoje godišnje ulaznice.

Postoji nevjerojatna potražnja za ulaznicama za klub sa stadiona Westfalenstadion, a u oktobru je objavljeno da se gotovo 50.000 pristaša nalazili na listi čekanja.

“Želimo osigurati da mjesta na tribini ne ostanu prazna. Naš je cilj nastaviti odabranim putem i preusmjeriti sezonske karte što poštenije i transparentnije je moguće”, rekao je Matthias Naversnik, voditelj odjela za ulaznice u BVB, prenosi Hina.

Većina navijača BVB-a pozdravila je potez kluba, ali bilo je i jasnih kritika.

“To je šala? Klub je dobio novac za te ulaznice, a sada se one uzimaju. To nije razumljivo,” napisao je jedan navijač na društvenoj mreži.

Dio navijača je zatražio od kluba da poduzme akciju i protiv prodavača na eBayju.

“Postoje vlasnici sezonskih ulaznica koji uopće ne idu na stadion. Oni svoje ulaznice svake godine prodaju sve skuplje i zapravo ih koriste samo za zaradu,” bune se navijači.

Borussia Dortmund može se pohvaliti najboljim posjetom u nogometnom svijetu. U prosjeku bundesligaške utakmice na Westfalenstadionu gleda 80.841 navijač, čiji je službeni kapacitet 81.365 gledatelja.

NAJČITANIJE