PODIJELI

U prvoj samostalnoj trenerskoj sezoni, Aleksandar Vuković osvojio je šampionsku titulu, s najtrofejnijim klubom u Poljskoj.

Vodeći Legiju iz Varšave, dva kola prije kraja osigurao je naslov prvaka. Ovaj 40-godišnji Banjalučanin, u historiju poljskog nogometa, upisao se kao prvi stranac koji je osvajao titule i kao igrač i kao trener. Gost Tribine Al Jazeere Balkans bio je Aleksandar Vuković, trener Legije iz Varšave.

On je govorio o poslu u Legiji, govorio je o planovima za novu sezonu, kako je prihvatio ponudu da sjedne na klupu ovog klua nakon pet godina rada kao pomoćnik.

Kazao je kako inspiraciju traži u najaktuelnijim i najboljim trenerima današnjice. Inspiraciju traži i u košarkaškim trenerima, a vječita inspiracija je Ivica Osim.

– Inspiracija postoji u nekolicini najboljih trenera današnjice. Inspiraciju crpim i od košarkaških trenera sa naših prostora, njihov način razmišljanja, Duška Vujoševića, Svetislava Pešića, Željko Obradović. To su imena koja su meni bitna. Iako je drugačiji sport može se mnogo uzeti od njih. Volio bi da iskoristim priliku da pozdravim Ivicu Osima, kojeg ne poznajem ali ga smatram najvećim trenerom sa ovih prostora. Tražim stalno inspiraciju – kazao je Vuković.

U nastavku pogledajte kompletan intervju Vukovića za Al Jazeeru.

PODIJELI