PODIJELI

Desetljećima unazad susreti selekcija Njemačke i Austrije, svih uzrasta, bili su lišeni bilo koje rezultatske neizvjesnosti. Bilo je upitno s kojom razlikom će meč završiti.

Više nije tako. Protekle sedmice igrali su prijateljski susret U 18 Austrije i Njemačke. Slavili su “skijaši” s 1:0. Kapiten austrijske reprezentacije bio je Bosanac. I nesuđeni bh.reprezentativac. Ivan Šarčević igrao je za U 17 kod Sakiba Malkočevića, osvajao turnire, ali na evropsko prvenstvo nije ga vodio Zoran Erbez. Nakon što je “prestario” za kadete austrijski nogometni savez ekspresno je reagirao i Šarčevića stavio pod svoju zastavu. Ne samo to, Ivan, koji uspješno igra “šesticu” i stopera, u susretu s Njemačkom bio je kapiten austrijske reprezentacije. Što je rijetkost kada ti se prezime završava na “ić”.

Šarčević je porijeklom od Ugljevika, već drugu sezonu uspješno igra za Wolfsburg. Osim Wolfsburga na Ivana su udicu bacili još neki bundesligaški klubovi. Nažalost, zbog politike “stručnjaka” iz NSBiH, Šarčević više neće moći igrati za BiH. U kratkom video prilogu pogledajte kako Ivan “voza” njemačke reprezentativce.

(S.M./Sportske.ba)

PODIJELI