PODIJELI

Piše: S.R.

Ime Fadila Mešana mlađoj populaciji na prvu ne znači puno.

Sve dok ne “proguglaju” po internetu. Kao što se mnogi ne sjećaju Miroslava Cerara, Lućana Sušnja, Nenada Stekića, Vere Nikolić, Sredoja Zekanovića… A ko su ti ljudi? U vrijeme kada su bili na sceni bili su vrhunski sportisti i stručnjaci! Jugoslovenski i svjetski. Svako u svom sportu.

I Fadil Mešan je svojevrsni fenomen. Trebalo bi desetak minuta čitati njegov “CV”. Dobitnik je brojnih domaćih i internacionalnih priznanja, jedan od najsvestranijih sportskih radnika na ovim prostorima. Najbolje to znaju Travničani, ali i Bosanci i Hercegovci u Belgiji.

Opis nije dostupan.

Mešan je otac i selektor nekad sjajnih stonotenisačica. Kada je bilo najteže Mešan je kao sportski radnik, sa zastavom u ruci, grbom na srcu predstavljao BiH širom svijeta.

Posljednjih godina živi u Belgiji. Prati sva dešavanja, “inficiran” je sportom. Silno želi da se bh. sportistima omogući da iskažu svoj veliki potencijal. Talenat je zaštitni “COD” sportista iz naše zemlje.

Opis nije dostupan.

Mešanu je žao zbog dešavanja u i oko reprezentacije, pa je ponudio prijedlog za selektora. Uvjeren da bi nam donio spas.

“Samo jedan čovjek može pokrenuti stvari na bolje. To je Travničanin Miroslav Blažević. Neka NSBiH ne luta. Dat ću im Ćirin broj ako nemaju. Evo 003*5 98 **3 400… Isti onaj na koji su ga zvali kada je trebalo spašavati savez i reprezentaciju. Bilo bi to lijepo od strane Saveza, a Ćiri priznanje i prilika da dokaže da je Safetov “uspjeh”, kada su Zmajevi izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, bio i njegov. Lijepa šansa da se dostojanstveno oprosti od fudbala, vodeći ponosno svoju matičnu zemlju. Siguran sam da bi, bez obzira na godine, Ćiro bio najbolje riješenje”, poručuje iz Belgije Mešan.

Opis nije dostupan.

Smatra da bi karizmatični stručnjak uz mlađi stručni štab napravio revoluciju u bh. nogometu. Mešan godinama prati rad mladog bh. stručnjaka Adnana Hodžića, koji se dokazao u Angoli i Maroku, a sada uspješno radi u Sudanu. I Hodžić je Travničanin.

Opis nije dostupan.

Bilo kako bilo, Mešanov prijedlog s Ćirom izazvat će brojne komentare i reakcije. Blažević je već jednom izvadio bh. reprezentaciju “iz mrtvih”, ali tada je Ćiro bio “puter”. Danas je blizu devedesete. A takve Japanci i Kinezi plaćaju suhim zlatom. Kod nas u “tamnom vilajetu” od reprezentacije su napravili poligon za promociju raznoraznih anonimusa.

Preciznije najpoznatiju buvlju pijacu u svijetu.

PODIJELI