PODIJELI

 

Mirsad Baljić prije i Asim Škaljić nakon rata dvojica su bh.defanzivac koji su s dosta uspjeha nosili dres Siona. Bilo je još desetak nogometaša s ovih prostora, koji su s manje ili više uspjeha igrali u ovom kultnom švicarskom klubu.

Elvir Muminović nastavlja tu finu tradiciju. I on je defanzivac. Desni bočni, prošao je školu Siona. Rođen je 2001.godine. Turbo bočni je i omladinski reprezentativac BiH. U nogama već ima tridesetak prijateljskih, kvalifikacijskih utakmica, nastup na EP i na raznim turnirima.

U Sionu su svjesni kakvog kapitalca imaju, uvjereni da će njegova karijera ići uzlaznom putanjom. Ostvare li se njegove amibicije reprezentacija će u njemu imati “pokriće” na desnom boku narednih desetak godina. Muminović je prošao sve filtere i brojne kampove koje je uspješno organizirao Omer Boškailo po Evropi. Otkrio ga je Sakib Malkočević, baš kao što je svojevremeno našao i isforsirao Ermedina Demirovića, Amera Gojaka, Darka Todorovića, Eldara Ćivića, današnje A reprezentativce, te još desetak drugih koji nastupaju za U 19 i U 21.

Pogledajte video intervju s nadarenim Elvirom Muminovićem

 

S.R. (Sportske.ba)

PODIJELI