Connect with us

Domaći fudbal

Bosna pod imperativom: “Želimo ostati u trci za ulazak u Prvu ligu FBiH”

Objavljeno prije

,

Ovog vikenda na programu su mečevi 21. kola druge lige FBiH-centar, a koji donose nekoliko zanimljivih i neizvjesnih mečeva. Jedan od njih igra se u subotu na stadionu „Luke“ u Visokom, a u kome će drugoplasirana ekipa NK Bosna ugostiti dobar tim iz Sarajeva,ekipu FK „Moščanica“.

Poslije neočekivanog kiksa u prošlom kolu protiv ekipe NK Kolina ( 1:1 op.a.) na svom terenu sada su svi u ekipi visočkih „karioka“ okrenuti ka subotnjem rivalu i imperativu koji je pred njima-samo im odgovara pobjeda.Cijelu sedmicu svi igrači su marljivo trenirali,ispunjavali sve zamisli stručnog štaba i jedva čekaju početak meča.Svi igrači (Gačan,Šišić,Vila,Bekan,Merdić,Kaknjašević,Victor,Uzunalić,Goralija…) su ubijeđeni da se prošla subota neće ponoviti,da će u ovom meču biti mnogo organizovaniji, precizniji,efikasniji i da će pružiti pravu igru koju će krunisati vrlo važnom pobjedom.

Pred ovaj meč brzonogi Tarik Zukić rekao je nam, između ostalog, sljedeće:

– Svi u klubu smo svjesni koliko nam znači ovaj meč i sve ćemo učiniti, da uz pomoć naših navijača, savladamo neugodnu ekipu iz Sarajeva.Sigurno da ćemo u ovaj meč ući maksimalno skoncentrisani i motivirani da pobijedimo i ostanemo u trci za naslov prvaka i borbi za plasman u prvu ligu FBiH.Još ništa nije gotovo,ima još dosta da se igra,u igri je puno bodova i zato smo spremni da se od subote opet vratimo na pobjednički kolosjek.

(Rešad Mamela)


Domaći fudbal

Vanredna press konferencija na Grbavici zakazana za danas

Objavljeno prije

 

Autor

FK Željezničar zakazao je za danas vanrednu konferenciju za medije.

– Konferencija će se održati danas, 4. jula 2022. godine u 13 sati u Plavom salonu – piše u pozivu koji je stigao iz kluba.

Pretpostavka je da će na konferenciji za medije biti govora o dolasku strateškog partnera, odnosno investitora Eldina Diglisića u klub.

Skupština Želje nedavno je jednoglasno izabrala biznismena sa adresom u SAD-u za strateškog partnera, a tada je donijeta i odluka za da zvanični ugovor potiše do kraja jula.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE