PODIJELI

Želju da sezonu otvore pobjedom ekipa Tuzla Cityja ostvarila je i na terenu. Tim Milenka Bošnjakovića sa 5:1 je razbio Zvijezdu 09 u Ugljeviku. Premda kolo nije kompletirano, izvjesno je da će gostovanje u Bijeljini Tuzlaci dočekati sa prve pozicije.

Uvjerljiva pobjeda u Ugljeviku nagovještava da će Tuzla City imati znatno bolju sezonu nego što je to bilo lani, ali strateg tima Milenko Bošnjaković čvrsto stoji na zemlji.

Rezultat utakmice nije realan, Zvijezda je odigrala korektnu utakmicu, zadavali su nam puno problema i profulali su ozbiljne prilike za postizanje gola.Ne želim nikakvu euforiju oko ove pobjede, imali smo i određene nedostatke u igri koji me zabrinjavaju i moramo ih što prije otkloniti”, rekao je u izjavi za “Sportske.ba” Milenko Bošnjaković.

“Zvijezdi želim puno sreće u nastavku prvenstva. Poštujem njihovu odluku da plasiraju mlade igrače u prvih jedanaest. Samo se nadam da neće pretjerati u tome i opstanak u ligi podrediti plasiranju mladih igrača.To u konačnici nije dobro ni za klub, ni za te igrače”, dodao je Milenko Bošnjaković.

(N.S./Sportske.ba)