PODIJELI

Ekipa Tuzla Cityja dobro je otvorila prvenstvo u novoj sezoni Premijer lige BiH. Tim Milenka Bošnjakovića tek je jednom poražen na gostovanju u Bijeljini kod Radnika , a ostvarili su tri pobjede (Zvijezda 09, Mladost DK, Borac) te su u proteklom kolu remizirali sa Zrinjskim. Sada je pred Tuzlacima novi izazov. Gostuju u Zenici kod Čelika, koji interesantno nema još uvijek pobjede na domaćem terenu. Zeničani su u pet kola tri puta gostovali te dva puta igrali kući i to protiv Željezničara i Sarajeva te osvojili jedan bod.

“Ozbiljna utakmica je pred nama. Respektujemo Čelik i smatram da je pred nama jedna vrlo zahtjevna utakmica. Pokušat ćemo da se predstavimo zeničkoj publici u dobrom svjetlu i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Atmosfera u ekipi je odlična, igrači su motivisani za još jedan ozbiljan susret”, referira u razgovoru za “Sportske.ba” Milenko Bošnjaković, koji u ovom susretu neće moći računati na kartoniranog Ajdina Nukića te povrijeđenog Dženisa Beganovića.

Trener Tuzlaka uoči utakmice sa Zeničanima izdvojio je trenera te tri pojedinca Čelika.

“Pored solidne ekipe, svi treneri iz Turske koji su prošli kroz Čelik u prošloj sezoni, pa tako i sadaš nji,pokazali su da odlično rade svoj posao ,tako da uz ekipu i trenera i zenička publika je vjetar u leđa ekipi. Svakako od igrača ističem Dilavera koji je uvijek opasan po protivnički gol, Jamak kao odlican organizator igre te golman Pavlović”, zaključio je Milenko Bošnjaković.

Bošnjaković je na pravom putu da sa Tuzla Cityjem u ovoj sezoni ostvari koninuitet pozitivnih rezultata, što nije polazilo za rukom njegovim prethodnicima u prošloj sezoni. Nastavi li Tuzla City u seriji da niže pozitivne rezultate, onda je sasvim jasno da je tim zreo da sezonu provede u gornjem dijelu tabele, pa čak i bori se za mjesta koja vode u Evropu. No, trener Tuzla Cityja čvrsto je na zemlji. Ide od utakmice do utakmice.

Rezultati by SofaScore

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI