PODIJELI

Piše: Nermin Bise

Braća Said (10) i Maid Hadžić (5) pod zastavom Bosne i Hercegovine nastupat će u skijaškim skokovima i to vrlo brzo s obzirom na tempo kojim napreduju u svom klubu SSK Fužinar u Sloveniji.

Braća Hadžić rođeni su u Sloveniji, ali njihov otac Sead porijeklom je iz Velike Kladuše i kako sam kaže “sanja o tome da njegovi sinovi budu reprezentativci BiH u skijaškim skokovima”.

Desetogodišnji Said ima već izgrađen stil i stav skakača što se vidi iz priloženih fotografija. Petogodišnji Maid je još jači zaljubljenik i ima ogromnu želju i vrijeme je, kako kaže otac Sead, da i on stane na skije i krene s prvim treninzima. U ovim godinama se i počinje reći će vam to stručnjaci iz najjačih ski skok velesila: Slovenije, Norveške, Njemačke, Austrije, Japana, Poljske.

Braća Hadžić imat će jednu od najboljih svjetskih škola u ski skokovima, ovu iz Slovenije, a potpuno nesmetano iz njihove države rođenja bit će im dopušteno da nastupaju za državu porijekla njihovog oca Seada. Još kad bi u narednih 7-10 godina, kad Saida već možemo očekivati na velikoj sceni, bila obnovljena skakaonica na Igmanu mogli bismo reći da ski skokovi polagano dolaze u BiH.

A vrlo vjerovatno će Said i Maid za sobom povući neke od dječaka i djevojčica iz BiH koji će se baviti ovim atraktivnim i zanimljivim sportom. Na koncu spomenimo i to da su Hadžići počeli s treninzima nakon pandemije, a mi ćemo ih pratiti u kontinuitetu i čekati taj dan kad budu nastupali za Bosnu i Hercegovinu.

PODIJELI