PODIJELI

Mostarski Velež se našao u problemu prije desetak dana kada je jedna od glavnih zvijezda ekipe Brandao De Souza odbio da potpiše novi ugovor sa klubom.

Uprava i stručni štab su nakon što je Brandao odbio potpisati novi ugovor, Brazilca odlučili poslati na tribine, te na njega neće računati u nastavku sezone.

Kako saznaju Sportske.ba, Brandao je zatražio povećanje plate od Veleža, kada je mostarski klub ušao u Premijer ligu. Uprava Veleža je Brazilcu povećala platu, bez produženja ugovora. Prema saznanjima našeg portala, Brazilčev agent se javio Veležu zahtjevom da se Brazilcu ponudi novi ugovor sa mjesečnom platom od 20.000 dolara (cca 33.000KM).

Ovo je Uprava Veleža odbila jer klub nije u mogućnostu pružiti Brazilcu toliku platu. Ipak, nakon toga je Uprava kluba na čelu sa Šemsudinom Hasićem odlučila ponuditi Brandau novi ugovor, po kojem bi primao više novca nego što trenutno prima, ali Brazilac ne želi prihvatiti ništa manje od 20.000 dolara mjesečno.

Veležova Uprava i stručni štab, koji su od fudbalskog anonimusa napravili jednog od najboljih fudbalera Premijer lige su veoma razočarani u ponašanje Brazilca i njegovih agenata, koji iz Brazila preko posrednika iz Splita pokušavaju od Veleža izvući što više novca.

Također treba napomenuti kako je Uprava Veleža ispunila sve obaveze prema Brazilcu i da mu je u više navrata povećavana plata, te je to upravo jedan od razloga zbog kojih su iz Veleža najviše razočarani u Brazilca, od kojega su upravo oni napravili jednog od najboljih fudbalera lige.

(S.T./Sportske.ba)

PODIJELI