PODIJELI

U zaostaloj utakmici 4. kola lige BiH za žene košarkašice Konjica doživjele su ubjedljiv poraz na domaćem terenu od ekipe Brčanka iz Brčkog rezultatom 53:71.

Ekipa iz Brčkog je tokom cijele utakmice bila bolji protivnik i protivnik sa više želje i volje za pobjedom i na kraju gošće su sasvim zasluženo slavili ubjedljivo u Gradskoj dvorani u Konjicu. Kod domaćina istakle su se Amra Begić sa 16, Zerina Kadić 13 poena, dok posebno treba istaći najmlađu domaću igračicu 14-godišnju Ilhanu Džajić koja je po svom parametrima bila najbolji igrač Konjica sa 7 poena, 6 skokova, 3 asistencije i dvije ukradene lopte za 15 minuta provedenih na terenu. Najefikasnije u redovima gošći bile su Ajla Mihmić sa 20 poena i 8 skokova, Ajla Lević sa 19 poena i 9 skokova, te Amela Kurtalić sa 17 poena i 8 skokova.

U srijedu 18.novembra 2020. košarkašice Konjica gostuju u Zenici gdje će odigrati zaostalu utakmicu 5. kola protiv ekipe KŽK ” Čelik “. Utakmica se igra u Areni ” Husejin Smajlović “ sa početkom u 17 sati.

U drugoj zaostaloj utakmici 4.kola Jedinstvo Dženex je u Tuzli porazilo Čelik rezultatom 84:66. Kod domaćih dominirale su Grifin sa 31 i Mosley 23 poena, Feukić je dala 16, kod gošći iz Zenice istakle su se Kovačević sa 23 poena i 14 skokova i Selimović sa 18 poena i 16 skokova.

(Enver Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI