PODIJELI

RAZGOVARAO: Adnan PLOČO

Fudbaleri Mladosti su proteklog vikenda, nakon debakla protiv Borca, odigrali 2:2 sa aktuelnim prvakom Sarajevom i došli do prvog boda u ovoj sezoni. Mnogi su nakon utakmice bili mišljenja da je Mladost mogla i do tri boda, ali svakako da je i ovo uspjeh za tim Elvedina Beganovića.

Jedan od junaka bio je kapiten Mladosti u meču sa Sarajevom Semir Bukvić. Golman tima iz Doboja kod Kaknja u nekoliko navrata je sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

– Pa sigurno da moramo biti zadovoljni konačnim ishodom. I prije utakmice sam rekao da je sve osim poraza za nas dobar rezultat. Sarajevo je bilo apsolutni favorit. Ali naravno to na terenu treba dokazati. Poslije prve utakmice u Banjoj Luci ovo nam je dosta podiglo samopouzdanje, jer smo veoma mlada ekipa. Mnogi su nas već prežalili. Ali mi smo smogli dovoljno snage da pokažemo da i mi posjedujemo kvalitet – kaže Bukvić na početku razgovora za Sportske.ba.

Mladost danas gostuje na Tušnju kod Slobode.

– Očekuje nas veoma teška utakmica protiv veoma kvalitetne ekipe Slobode. Pokušat ćemo odigrati što bolju utakmicu i naravno ako Bog da vratiti se neporaženi – kaže nam iskusni golman.

Bukvić kaže kako Premijer liga BiH nikada nije bila ovako kvalitetna i vjeruje da će Mladost izboriti opstanak.

– Ovo će biti veoma duga i teška sezona za sve ekipe, pa tako i za nas. Mislim da liga nikada nije bila kvalitetnija. Svaka utakmica će biti teška i neizvjesna, ali ja se nadam da ćemo ispuniti naš zacrtani cilj ove sezone i izboriti opstanak u Premijer ligi – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Semir Bukvić koji će i danas na Tušnju biti na golu Mladosti.

PODIJELI