PODIJELI

Čapljinci Ante Kukrika (38) i Nikola Prce (39) poslije osvajanja prvenstva Kosova u jedinoj aktivnoj evropskoj ligi koja je nastavljena poslije strogih mjera zbog pandemije koronavirusa, proteklog vikenda su i osvojili i Kup Kosova sa ekipom Besa Fagmas iz Peči.

U završnici Kupa Kosova koja je igrana u Prištini, u polufinalu je savladana ekipa Kastrioti ( koju trenira bivši selektor bh. reprezentacije, Kasim Kamenica) 31:20, a, u finalu je savladana domaća ekipa Prištine, 23:21.

Za Antu Kukriku je ovo bila šesta titula u Kupu, a za svojih sedam godina u ovom klubu osvojio je isto toliko naslova prvaka Kosova.

Sa ukupno 13 titula sa ekipom Besa Famgas ostat će upamćen kao legenda ovog kluba, a da tago vide i u Peći pokazali su najavom umirovljenja njegovog dresa sa brojem 18, koji je nosio svih sedam sezona.

” Čak i više od svih osvojenih titula mi znači to da smo od mog dolaska do danas, od malog kluba stigli do toga da u Evropi pobjedđujemo ekipe kao što su Drammen, Dukla, Beykoz “, rekao je Ante Kukrika.

Koliko se udomaćio u Peći ukazuje i njegova nedavna izjava za kosovske medije da u
Peći ima više prijatelja nego u rodnoj Čapljini. Odlazak iz Besa Fagmas znači i njegov vrlo vjerovatni završetak karijere u kojoj se naviše zadržao upravo na Kosovu.

Nastupao je za Čapljinu, Zrinjski, Metković, Club African i Esperance (Tunis), Prato (Italija), Vardar (Makedonija), Panduri (Rumunija), Tatran (Slovačka), Sloga (Doboj), As Sad (Liban) i Besa Famgas (Kosovo) .

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI