PODIJELI

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine još nije donio odluku o prvacima u sezoni koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Savez je jučer klubovima poslao zahtjeve u kojima bi trebali iskazati svoj stav po pitanju najboljeg rješenja kada je riječ o prvacima Bosne i Hercegovine za sezonu 2019/2020. Svoja mišljenja timovi bi trebali Savezu dostaviti danas do 11 sati.

U susjedstvu su prvacima proglasili prvoplasirane timove mini-liga poslije dva odigrana kola, pa su se titulama okitile ekipe OK Mladost Ribola Kaštela u muškoj i HAOK Mladost Zagreb u ženskoj konkurenciji.

Ako OSBiH postupi na identičan način, što predsjednik Fatić zagovara od prvog dana, titulama prvaka okitili bi se odbojkaši Kaknja i odbojkašice Gacka.

To bi bio poseban trenutak za Gacko, čime bi se odbojkašice ovog tima prvi put u historiji okitile titulom državnih prvakinja, a titula bi stigla i u čaršiju koja broji oko 6.000 stanovnika.

Gačanke su 2014. osvojile Kup BiH, nekoliko sezona su predstavljale BiH u Evropi, konstantne u su u vrhu bh. odobjke, dale su veliki broj repreznetativki i kvalitetnih igračica na bh. sceni, ali i šire, ali titulu još uvijek čekaju, a možda je u nedjelju i zvanično dočekaju.

PODIJELI