PODIJELI

RAZGOVARAO: Adnan Pločo

Amar Ćatić je rođen 1999. godine.

Fudbaler je slavnog PSV-a, a iako je mogao igrati za Holandiju on je izabrao Bosnu i Hercegovinu. Nastupa na pozicijama lijevog i desnog krila, a do sada je za U19 reprezentaciju BiH skupio devet nastupa i postigao je jedan pogodak.

Brzonogi fudbaler, u kojem mnogi vide nasljednika Edina Višće, Senada Lulića, Harisa Duljevića… u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine, našao se na spisku selektora U21 tima Vinka Marinovića za prijateljski meč koji Zmajiće očekuje 19. novembra u Zenici protiv Azerbejdžana.

Na početku razgovora za Sportske.ba Ćatić kaže da je presretan zbog poziva u U21 tim i da je to pokazatelj da je na pravom putu.

– Velika je čast igrati za Bosnu i Hercegovinu. Poziv u mladu reprezentaciju je pokazatelj da sam na pravom putu. Nadam se da ću opravdati povjerenje selektora Vinka Marinovića i da ću jednoga dana zaigrati za A tim – kaže nam Ćatić.

Trenutno nastupa za mladi tim PSV-a, a nedavno je u Kup utakmici bio na klupi prvog tima. Kaže da sa trenerom, legendarnim Markom van Bommelom, ima odličan odnos.

– Sa trenerom Van Bommelom imam zaista super odnos. Mogu reći da sam mu zahvalan na svemu što je učinio za mene i na svemu što me je naučio – dodaje Ćatić.

Kada je u pitanju omiljeni igrač iz BiH Ćatić favorizuje kapitena Zmajeva i napadača Rome.

– Moj omiljeni reprezentativac i po meni najbolji igrač Bosne i Hercegovine je napadač Edin Džeko

A kada su u pitanju fudbalski uzori, Ćatić nema dileme.

– Moj fudbalski uzor je Zlatan Ibrahimović.

Za kraj smo pitali Ćatića za koji klub navija u Evropi, a za koji u Bosni i Hercegovini.

– Od evropskih klubova navijam za svoj PSV. Kada je u pitanju BiH navijam za Sarajevo. Moj tetak je vatreni navijač Bordo kluba, pa sam tako zbog njega i ja počeo navijati za Sarajevo – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Amar Ćatić velika nada PSV-a, ali i bh. fudbala.

PODIJELI