PODIJELI

Nedjeljna drama u kojoj je jednom igraču Cedevite Olimpije tokom druge četvrtine utakmice s Krkom potvrđen pozitivan test na koronu rezultirala je desetodnevnom karantinu za ekipu.

Potvrdio je to klub iz Ljubljane saopštenjem u utorak, dan prije planirane utakmice Eurokupa s Bursom koja se neće odigrati unatoč tome što su Turci od ponedjeljka u Sloveniji. A tu utakmicu će Bursa dobiti 20:0 i bez borbe upisati dva boda jer po protokolu Eurokupa klub je obavezan igrati ako ima osam zdravih igrača.

Problem za Cedevitu Olimpiju su mjere Nacionalnog zavoda za javno zdravstvo Slovenije, koji je prema svojim epidemiološkim mjerama naredio karantin bez obzira što ni ponovno testiranje stručnog štaba i ekipe nije rezultiralo novim pozitivnim rezultatima.

– Unatoč svim epidemiološkim smjernicama koje klub slijedi od početka pandemije koronavirusa, bili smo svjesni da će nam Covid-19 pokucati na vrata prije nego kasnije, a nažalost to se dogodilo nakon samo dvije utakmice u međunarodnim takmičenjima. Svjesni smo da pravila postoje kako bismo ih se pridržavali i odgovorno ćemo poštivati ​​odluku Nacionalnog zavoda za javno zdravstvo, poručio je Davor Užbinec, direktor Cedevita Olimpije.

Nakon utakmice s Bursom Ljubljančani su za vikend trebali gostovati kod Primorske, dok bi im po rasporedu sljedeći utorak – dakle, još uvijek unutar karantina – došla Gran Canaria. Pa bi i to moglo biti registrovano s 20:0.

(Jutarnji list)

PODIJELI