PODIJELI

Fudbaleri Čelika uspjeli su poraziti Zvijezdu i tako makar na tren zaboraviti na sve probleme koji su zadesili klub u posljednje vrijeme. Utakmica je okončana rezultatom 2:1 u korist Zeničana. Početak susreta nije nagoviještavao krajnji ishod, pošto su gosti već u petoj minuti poveli.

Pogodio je Pavlović, a asistenciju upisao Đelmić. Đelmić je prijetio i nekoliko minuta kasnije, ponovo bez uspjeha, da bi nešto poslije Okić zapucao dobru priliku kod domaćih. U 27. minuti Čelik dolazi do izjednačenja. Pogodio je Carlos.

Gol je dao krila domaćina, koji već minutu poslije prijete preko Jamaka, a odmah zatim i postižu novi gol. Ponovo je strijelac bio Carlos. Do kraja prvog poluvremena Zvijezdi je prijetio i Okić.

Nastavak donosi dominaciju Zeničana. Pokušao je odmah na početku Dedić, kasnije se zatresla i stativa, da bi dobru priliku propustio i Slavko Brekalo. Carlos je u 69. minuti bio nadomak hat-tricka. Ćubara je u finišu sjajnim startom spasio Čelik u situaciji jedan na jedan. Prilika se bila ukazala Đelmiću.

Čelik: Pavlović, Brekalo, Ćubara, Dedić, Salčinović, Huseinbašić, Grahovac, Pecelj, Jamak, Leon Filipetto Carlos Fabian, Okić.

Zvijezda 09: Avramović, Mehmedagić, Correia Chagas Caique Augusto, Đelmić, Marković, Tojčić, Babić, Stjepanović, Vojinović, Badji, Hairlahović.

PODIJELI