PODIJELI

Čelik je čist! Barem prema NFSBiH. I barem neko vrijeme. Do novih tužbi i prijetnji suspenzijom. Premda je gazda iz Turske Aydin Olgun još u srijedu rekao kako je dužnicima isplaćen dug, dojučer sve do ponoći visila je omča za vratom. Tek koji sat prije ponoći Ismar Huskić, klupski operativac je odahnuo.

Huskić je jučer vodio bitku s vremenom. Do petka i konačnog roka koji je Čelik dobio od NFSBiH dijelilo je dvadesetak sati. Na spisku dužnika ostao je Ratko Dujković, iskusni golman i nekadašnji reprezentativac BiH. Koji je neko vrijeme proveo u Čeliku. Iz tog turbulentnog perioda nakupio se dug, nešto manje od 11.000 KM. Dujković je u nekoliko navrata dobijao obećanja, ali novce nikada. I onda je odlučio pravnim putem zatražiti svoje pošteno zarađene plaće.

Ko zna koliko bi još čekao da nije uslijedila suspenzija Saveza.

“Tačno je da su mi sinoć iz Čelika donije pare i tako isplatili dug” , izjavio je Dujković za Sportske.ba.

Zeničani su imali sreće. Moglo se desiti da je Ratko van BiH. I tada bi nastao problem. Na sreću “poštara” iz Čelika , Ratko je bio u Istočnom Sarajevu. Huskić je na odredište stigao u kasnim noćnim satima. Uz pomoć navigacije, jer je Ratko tada bio na treningu u “balonu”, Branislava Arsenijevića. Trenira nove nade u “fabrici golmana” koju vodi proslavljeni golman Adnan Gušo. Huskić je izbrojao pare, Ratko potpisao priznanicu, strpao ih u džep, pa se vratio na trening u balon, a Huskić gazdama referirao: Zadatak je izvršen, Dujković isplaćen!

Dakle, tek u četvrtak nešto malo prije ponoći dugovi su izmireni. Navijači Čelika mogu mirno spavati. Do neke nove tužbe. Žalosna je činjenica da su pojedini bivši direktori napunili svoje džepove preko leđa Čelika, a klub strepi od utakmice do utakmice. Rijetki su, poput Fenana Salčinovića i Kemala Alispahića, kapitena i bivšeg trenera, koji su oprostili dug.

(Sportske.ba)

PODIJELI