PODIJELI

Iako su svi zbrinuti, premda imaju osiguranu egzistenciju i brojne druge izvore prihoda, članovi Izvršnog odbora NSBiH tokom četvorogodišnjeg mandata u džepove strpaju blizu milion eura.

Njih petnaest u nogometnoj vladi “krovnog” saveza svaki mjesec primaju, za bh.prilike vrlo visoke paušale. I ne samo to. Članovi izvršnog odbora sudjeluju u premijama i nagradi za eventualni plasman A reprezentacije, putuju o trošku saveza s državnim timom i svaki od njih za svaku utakmicu Zmajeva dobiju po želji nekoliko ulaznica. Nije tajna da neki od njih iste puštaju na ,”crno” tržište. I tako dodatno zarađuju.

Zamislite šta bi, recimo, trenerima koji najviše rade na otkrivanju bh.talenata značio paušal koji primaju čelnici Saveza. Ili nagrada da putuju s reprezentacijom zato što forsiraju djecu iz vlastitih škola. Međutim, na putovanja idu oni koji se grčevito bore za mandate i fotelje, a domaći treneri rade za “crkavicu”. Da apsurd bude veći selektori nižih selekcija imaju manje plaće od paušala članova Izvršnog odbora NSBiH.

Dok je tako crno nam se piše.

(Sportske.ba)

PODIJELI