PODIJELI

Proteklog vikenda utakmicama 26. posljednjeg kola Druge lige FBiH, grupa „Jug“, fudbaleri Klisa iz Buturović Polja su na svom travnjaku savladali ekipa Gruda i zauzeli drugo mjesto na tabeli.

Ovogodišnja sezona je za hercegovački Hofenheim bila izuzetno uspješna jer je u najmasovinjem takmičenju u BiH, Klis postigao pravi podvig, ponovo prijatno iznenadivši fudbalski svijet plasmanom u polufinale gdje su može se slobodno reći u duelima sda Borcem odigrali veoma kvaliteno, da nije bilo, što je u bh. fudbalu česta pojava, pomoći ljudi koji su trebali djeliti pravdu, oni su dijeli nepravdu na štetu fudbalskog čuda iz Buturović Polja. Jedan od najzaslužnijih u taboru Klisa, mlađani golman Armin Cero koji je svojim odbrana dao puni doprinos FK Klisu.

-Prve sve čestitke Vama, saigračima, Upravi i navijačima za ovogodišnju sezonu, kako ste je vi vidjeli, obratili smo se Arminu Ceri.

-„ Veoma uspješna i kvalitetna sezona moje ekipe, pohvalio bih kompetni igrački kadar, kao i Upravu kluba bez koje bi ovo teško sve bilo ostvariti, naravno i naše vjerne navijače koji su nas pratili iza ograde našeg stadiona, završena je sezona, sada idemo na zasluženu pauzu, pa ćemo vidjeti, šta kako“ kazao je golman Cero.

-Planovi za naredni period!

„ Ne bih vam znao tačno reći, ali i ako se odlazak desi, bit će veoma teško, jer ovo što sam ovdje doživio u Klisu proteklih godinu i po dana je stvarno nevjerovatna priča koja će mi ostati cijeli život u mislima.“ riječi su Armina Cere koji je svojim odbranama oduševio sve zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu.
Ismet Nimanović

PODIJELI