PODIJELI

Četiri su godine portala Sportske.ba. Startali smo nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj, a četvrti rođendan dočekujemo u nesvakidašnjim okolnostima, kakve se ne pamte. I u ratu se igralo, ali u vrijeme opake epidemije, sport je stao. Prekinuta su ligaška takmičenja, odgođen baraž za EP, uveden je policijski sat… Preko noći ostali smo bez potencijalnih oglašivača.

U takvim okolnosti sportski su mediji radili. Nismo se predali. Nismo ni imali izbora. Korona nas je vratila na fabričke postavke. Radili smo prave novinarske priče, maksimalnu pažnju posvetili domaćem sportu i sportistima.

Kroz Sportske.ba je prošlo sve što vrijedi u domaćem i regionalnom sportu. Urađeno je na stotine intervjua, predstvljali smo “male” sportove, škole, klubove, najmlađe, veterane… Možda smo “gušili” portal s “malim” sportovima, ali nikoga nismo odbili.

Pisali smo o tavli, boćanju, o vodenim sportovima, izvještavali iz svih krajeva BiH, inicirali, poticali i podržavali humane akcije. Vaha, Pape, Osim, Mire, Papac, Gruja, Vule, Amer, Eldar, Ilma, Ivan, Marica, Raza, Nenad, Mandžuka, Dala, Krstaja, Dejo, Srečko, Dragan, Savo, Asmir, Rade, Edin… smjenjivali su se na naslovnicama našeg portala.

Za Sportske.ba pisali su, između ostalih, pokojni Tomislav Židak, najbolji sportski novinar na ovim prostorima, zatim čuveni Branko Stipković, pa Milojko Pantić, Zdravko Reić, Boško Trpevski… Naš “kolumnista” bio je neko vrijeme Zlatan Nalić, potom se preselio na klupu i u TV komentatorsku kabinu. Mladen Bošnjak, doajen novinarstva u regionu, od prvog je dana na portalu. I na to smo ponosni. Posebno su čitane i komentirane Bošnjakove kolumne o reprezentaciji. Kada su neki udarali po selektorima, Mladen je držao stranu Sušića, Baždarevića, Prosinečkog… Kada bi pali u delirij nakon trijumfa u Ligi nacija, Mladen bi stišavao euforiju, ukazivao na pukotine u timu.

Izvještavali smo iz Milana, Torina, Minhena, Beča, Beograda, Zagreba, Splita, Ljubljane, Skopja, Podgorice… Ponosni smo na priče koje su naši reporteri donosili iz Kikača, Buturović Polja, zatim iz Krupe, Srebrenice, Krajine, Goražda, Stoca…

Bilo je prigovora da smo držali Veležovu stranu, kada su se Rođeni borili za plasman u Premijer ligu. Nismo zapostavljali druge, ali s ponosom kažemo da smo bili uz Velež, jer smo prepoznali pravi i zdravi projekat na bh.sceni. Raduje nas povratak u elitni razred Olimpika i Krupe.

Sportske.ba su pratile kampove državnih selekcija koje je NSBiH organizirao u Zenici i van BiH. Tako ćemo i ubuduće. Nastojat ćemo biti vaš servis. Makar nas marketinška mjerenja tjeraju, ne želimo trčati po svaku cijenu za klikovima. Našu priču o Savi Miloševiću vidjelo je više od milion posjetilaca.

Pozitivni komentari iz cijelog svijeta najbolja su potvrda kursa za pozitivnim pričama. Sportske.ba stvorili ste vi. Naši vjerni čitatelji. I oni što nas hvale i oni što kritikuju. Pojedini su u doba korone zvali, pisali i pitali kako opstajemo, kako mogu pomoći? I to je naša najveća satisfakcija. I brojne čestitke sa svih kontinentata. Neke su bile originalne poput “Čudine” lubenice iz Bužima. Vaha je čestitao iz Japana, neke ekipe direktno s terena, iz svlačionice, Petar Šegrt s Maldiva…

Na kraju i o novinarskom timu. Za Sportske.ba pisali su od prvog dana Admin Čaušević, Nedim Selimović, Haris Zilić, Emir Katana, Adnan Pločo, potom Kenan Čopra, Adnan Manjura, Semir Tikveša, Suad Krajnović, Mirsad Starčević, Nermin Alibašić… Uz portal su svakodnevno u raznim ulogama Emir, Edin, Samir, Mirza, Belma, Adnan, Ajla, Dino, Fahro, Nimo, Enes, Jasmin, Damir, Hajro, Vajo, Vaha, Sejo, Almir, Damir, Amar, Senad, Dino, Alem, Rusmir, Siniša, Džemil, Šemso, Elmir, Remzo, Mirnes, Miralem, Nermin, Tabak…

Posebnu zahvalnost dugujemo Kenanu Aldžiću, čovjeku koji je od prvog dana s nama i brine da smo uvijek “online” i dostupni čitateljima. Pojedini su novinari nastavili u drugim medijima i to nas čini sretnim. Ovo je i njihov rođendan. Svako od njih dao je veliki doprinos ovome što danas imamo.

Raduje nas maksimalno korektan odnos s ostalim medijima. Tako će biti ubuduće. Kad nam je bilo najpotrebnije, najveću podršku i pomoć imali smo od prijatelja i kolega s jednog od najčitanijih portala u BiH. Na to smo ponosni. I naša želja je da Sportske.ba budu u “fokusu” zbivanja i pažnje čitalaca. Zajednički dižemo letvicu. S namjerom da budemo i dalje vama na raspolaganju, objektivni, profesionalni, pravedni, pravovremeni. Dragi čitatelji, kolege i prijatelji, hvala Vam na podršci i povjerenju.

PODIJELI