PODIJELI

Četiri kantonalna nogometna saveza predložila su aktuelnog prvog čovjeka Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića za počasnog predsjednika NS BiH.
Nogometni savezi Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Unsko-sanskog kantona i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prošle sedmice su podnijeli identične inicijative, piše Klix.ba.

U obrazloženju prijedloga navodi se činjenica da je Begić prvi predsjednik NS BiH s mandatom od četiri godine (2012.-2016. godine), kao i predsjednik koji je skoro jednoglasno obnovio drugi mandat od naredne četiri godine (2016.-2020. godine).

“Od formiranja NS BiH ovo je najduži mandat jednog predsjednika. Prije mandata obnašao je funkcije potpredsjednika Komiteta za normalizaciju NS BiH u trajanju od skoro dvije godine nakon suspenzije Saveza od 1. aprila 2011. godine do kraja 2012. godine. O onome što je sve urađeno u prethodnom periodu na stabilizaciji rada i finansija u Savezu, provedenim reformama, izgrađenom infrastrukturom, sportskim rezultatima, pozicioniranjem NS BiH u UEFA-i i FIFA-i, jedinstvo u radu, prevalizilaženju raznih kriza i prepreke, kao i zaslugama Begića u ovim aktivnostima bilo bi izlišno posebno elaborirati”, poručili su iz Nogometnog saveza Kantona Sarajevo.

Kao generalni zaključak se navodi da će sve urađeno u prethodnom periodu, kao i činjenica da će u narednom periodu u čitavom segmentu, osim u rezultatskom, biti teško ponovljivo kroz liderstvo jedne osobe, dovoljna je preporuka da se Begiću oda ovaj vid prizanja, navode iz kantonalnih saveza.

Podsjetimo, Nogometni savez BiH će ove godine dobiti novo rukovodstvo s obzirom da su u planu redovni izbori, a čini se kako su na pomolu velike promjene u svim nivoima vlasti nogometne vlade.

(Klix.ba)

PODIJELI