Connect with us

Fudbal

Cijela uprava Juventusa podnijela ostavke zbog afera

Objavljeno prije

,

Svi direktori Juventusa danas su podnijeli ostavke i napustili svoje pozicije, javlja italijanska La Gazzetta dello Sport.

Predsjednik Andrea Agnelli, njegov zamjenik Pavel Nedved i izvršni direktor Maurizio Arrivabene odlaze iz kluba! S njima klub napušta i niz direktora i manjih funkcionera, a to su redom Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia i Suzanne Keywood.

Podsjetimo, klub je optužen da je 2018., 2019. i 2020. godine na sumnjiv način stigao do prihoda. Pod istragom je 16 ljudi, redom sadašnji i bivši zaposlenici kluba, a imena koja se najviše ističu su Andrea Agnelli, Pavel Nedved i Maurizio Arrivabene, ljudi koji su danas i napustili klub, prenosi Index.

Iza svega stoje tajni dokumenti koje je klub potpisao s Cristianom Ronaldom u vrijeme pandemije koronavirusa. Prema njima, navodi Gazzetta, Juventus je svom tadašnjem napadaču obećao isplatu u iznosu od 19,9 miliona eura što, smatra tužiteljstvo, nije navedeno u financijskim izvještajima kluba.

Spomenuti iznos Juventus je obećao isplatiti Ronaldu čak i ako klub napusti prije isteka dogovorene saradnje, što je portugalski napadač i napravio odlaskom u Manchester United. Juventus je u vrijeme pandemije najavio velika smanjenja plaća, a kasnije i potvrdio da je zbog financijskih problema igračima uskratio primanja koja su trebali dobiti za četiri mjeseca.

NAJČITANIJE