PODIJELI

Argentinski teniser, Juan Martin Del Potro je slavio protiv Marina Čilića poslije nešto manje od pet sati iako je gubio sa 2:0 u setovima i tako izjednačio rezultat na 2:2 u finalu Davis Cupa.

Čilić je imao brejk prednosti u prvom setu, ali se Del Potro vratio, te se otišlo u tie break gdje je ipak uspješniji bio hrvatski teniser koji je tako poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu, Čiliću su bila dovoljna dva brejka za osvajanje drugog seta i vodstvo od 2:0 u setovima da bi u trećem setu oba tenisera čuvala svoj servis sve do 12 gema kada je Del Potro napravio brejk i smanjio prednost Hrvatske na 2:1.

Slična situacija je viđena i u četvrtom setu gdje su oba tenisera držala svoj servis sve do desetog gema kada Argentinac pravi brejk i izjednačuje rezultat na 2:2 u setovima.

Na samom startu trećeg seta Čilić pravi brejk i dolazi do prednosti od 1:0, ali se Del Potro vraća i pravi rebreak u sljedećem gemu da bi u osmom gemu Argentinac napravio novi brejk što je značilo da dolazi u poziciju da servira za pobjedu što je i uradio i izjednačio rezultat na 2:2.

Ključni meč će odigrati Ivo Karlović i Federico Delbonis.

Marin Čilić-Juan Martin Del Potro 2:3 (7:6 (4), 6:2, 5:7, 4:6, 3:6)