PODIJELI
Svi znaju, Guardiola je to i potvrdio, prioritet kluba je štoper. City će pokušati da nađe partnera Laporteu, Stones koji je bio prvo Pepovo pojačanje je razočaranje, vratiće se možda u Everton, a Španac nema povjerenja u Otamendija.

Pojavila se mogućnost da uzmu Skriniara, ali Inter je tražio Aguera, što ne dolazi u obzir. Pominjan je i Gabrijel Jesus kao dio trampe, no menadžer Cityja smatra da će Brazilac za godinu dana, kada se Kun vrati u Argentinu biti prvi izbor u napadu, neće ga se odreći.

Dosta se štopera pominjalo, neka engleska rješenja iz manjih klubova, Ake, Mings…

No, “Građani” žele iskusnog igrača i Khalidou Koulibaly je svakako najbolje rešenje. Ali, Napoli traži 100 miliona eura, svjetski rekord, pa bi City mogao da smanji sumu tako što bi uključio dvojicu igrača u čitav posao. Uz novac, oni bi ponudili Zinchenka i Otamendija. Prvi bi mogao da dođe u obzir, što se Argentinca tiče, pitanje je njegove plate, ali i želje da se vrati u Primeru.

Inače, City će svoju sudbinu saznati u ponedjeljak kada bude objelodanjena odluka Arbitraže u Lozani, a danas je BBC objavio vijest u kojoj sugeriše da se priča da je odluka donešena i da će suspenzija biti izbrisana, a “Građani” oslobođeni, tačnije da će odluka UEFA-e pasti na Apelaciji.
PODIJELI