PODIJELI

Sarajevo je danas rezultatom 1:1 u Ugljeviku protiv Zvijezde 09 stavilo tačku na i što se tiče jesenjeg dijela BHT Premijer lige.

Nakon poraza u derbiju kod kuće protiv Željezničara, igrači Sarajeva su se nadali da bi pobjedom u Ugljeviku malo skinuli pritisak sa svojih leđa. Ipak, razočaravajući rezultat nije popravio situaciju u klubu, te je pauza došla u najbolje moguće vrijeme.

Evo šta je današnji trener Sarajeva rekao nakon meča:

Prvo poluvrijeme nekako smo se prilagodili ekipi Zvijezde jer smo nekako izgubili tempo. U drugom poluvremenu smo odmah primili gol što je uticalo psihološki na ekipu. Možemo hajde tako da kažem igrom i zalaganjem biti zadovoljni, ali ne i rezultatom. 1:1 je bilo i šta da radimo. Skupili smo se prije meča, nije bilo lako. Našli smo neko rješenje. Sigurno da će pauza biti dobra za nas, moramo vidjeti šta i kako dalje. Mislim da su se danas igrači dobro zalagali. Poslije smjene šefa, sjeli smo i razmislili. Bilo je najbezbolnije da ja zaključim polusezonu. Ekipi treba psihični odmor. Oni su se danas potrudili i ono što je najvažnije je da imamo vremena da donesemo dobru odluku

PODIJELI