PODIJELI

Fair play nije umro u fudbalu, bar ne u regiji, tačnije u Crnoj Gori.

Na utakmici Budućnost – Rudar (3:1) u 1/8 finala Kupa Crne Gore, 20-godišnji mladi reprezentativac Marko Merdović je kod rezultata 2:0 imao prazan gol ispred sebe nakon što je golman “plavih“ Miloš Dragojević povrijeđen ležao na zemlji.

Momak koji je ponikao u Grblju je stao i izbacio “bubamaru“ u aut priznavši da je slučajno koljenom zakačio protivničkog igrača.

“Taj gest zaslužuje pažnju i vraća vjeru u pravi izvorni sport. To je nešto lijepo i ta slika treba da ode u region i da se vidi da u Crnoj Gori ima velikih sportista uprkos tome što nisu evropski poznati“, rekao je trener “plavih“ Mladen Milinković.

View this post on Instagram

Fer plej je sastavni dio fudbala, jedna od vrijednosti koja je u srži magične igre na travnatom pravougaoniku. Da je ova vrijednost prisutna u crnogorskom fudbalu pokazala je i situacija viđena u odmjeravanju snaga Budućnosti i Rudara u prvoj rundi Kupa Crne Gore. Pri rezultatu 2:0 za “plavo-bijele” Marko Merdović našao se pred praznim golom Budućnosti nakon što je golman domaćih Miloš Dragojević ostao na travi. U datoj situaciji napadač Rudara napravio je potez koji predstavlja oličenje fer pleja – umjesto u nebranjenu mrežu loptu je poslao u aut. Marko je zaslužio aplauze svih aktera utakmice a njegov potez biće pravi primjer kako se poštuje jedna od osnovnih fudbalski vrijednosti. Marko svaka čast! 👏

A post shared by Fudbalski savez Crne Gore (@fscg_official) on

PODIJELI