PODIJELI

Crnogorski reprezentativac i igrač francuskog Monaca Stevan Jovetić uplatio je u petak donaciju državi Crnoj Gori od 50 hiljada eura za borbu protiv koronavirusa u toj zemlji.

 

Jovetić je u poruci upućenoj Nacionalnom koordinacijskom timu za zarazne bolesti naveo da prati dešavanja u Crnoj Gori, te je iskazavši divljenje ljekarima i medicinskom osoblju pozvao građane da „ostanu kući“.

”Dozvolite mi da prvenstveno iskažem divljenje liječnicima i medicinskom osoblju, a onda i svim divnim i ponosnim građanima Crne Gore, koji u ovom momentu iskazuju ono što nas je uvijek krasilo kada je teško: odmjerenost, dosljednost i solidarnost. Pokazuju snagu našeg zajedništva i spremnost da svi igramo za nacionalni tim. Proći će i ovo“, napisao je Jovetić.

 

Prethodno su kapiten crnogorskog fudbalskog tima i stoper Atletika iz Madrida Stefan Savić i napadač lokomotive iz Moskve Luka Đorđević crnogorskim bolnicama donirali tri respiratora vrijednosti oko 60 hiljada eura. Također FS Crne Gore bolnicama u Crnoj Gori nabavio je 7 respiratora, a donacija je vrijedna oko 150 hiljada eura.

 

Prvi čovjek saveza Dejan Savićević pozvao je na poštivanje preporuka Instituta za javno zdravlje te je apelovao na građane Crne Gore da ostanu kod kuće. „Sačuvajmo sebe, svoje bližnje i zajedničkim snagama pobijedimo COVID-19“, priopćio je Savićević.

 

Predsjednik nogometnog kluba Budućnost iz Podgorice, poduzetnik koji je biznis razvio u Švedskoj, Veselin Mijač donirao je za borbu protiv koronavirusa 100 hiljada eura, dok je predsjednik košarkaškog kluba Mornar iz Bara, koji igra regionalnu ABA ligu, Đorđije Pavićević donirao lokalnoj bolnici dva respiratora vrijedna 50 hiljada eura i još 10 hiljada za osnovna zaštitna sredstva – maske, rukavice i alkohol.

 

Crnogorska vlada ranije je priopćila da je veliki broj kompanija državi Crnoj Gori uz novac ponudio svoje resurse i objekte kao pomoć u prevazilaženju krize nastale epidemijom koronavirusa. U Crnoj Gori je od utorka kada je zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom registrovano 13 oboljelih.

PODIJELI