Connect with us

Fudbal

Čuveni srbijanski novinar o Piksiju: Psovao je šiptarsku majku, pojavila se slika s Arkanom

Objavljeno prije

,

FOTO: Twitter

Srbijanska javnost izuzetno je nezadovoljna rezultatom fudbalske reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Podsjećamo, Orlovi su ispali već u grupi.

O svemu tome u komšiluku se i dalje ne prestaje govoriti. Čuveni srbijanski sportski novinar Milojko Pantić se u kolumni za portal Danas  obrušio na selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, a mi ćemo izdvojiti najzanimljivije dijelove tog dugog teksta.

– Četrdeset godina kasnije, poslije sramnog ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru, instant fudbalski stručnjak Dragan Stojković Piksi, iz čuvene kvazitrenerske škole „Bata Đora“, kao selektor Srbije, a u stvari privatne selekcije privatnog Fudbalskog saveza Srbije, a ne državnog tima Srbije, dolazi u Beograd i obraća se naciji u direktnom prenosu preko svih televizija sa nacionalnom frekvencijom i „mrtav ladan“ izjavljuje: „Idemo dalje. Mi jesmo rezultatski izgubili, ali nismo poraženi.“ – piše Pantić i nastavlja;

– Samo se on i njegov praznoslovni politički mentor obraćaju naciji u tom „ja pa ja“ stilu. To je ta „fudbalska legenda, selektor i Mister“, koji se, u trenutku kada njegov tim preokreće rezultat protiv Švajcarske, raduje tako što glasno psuje majku šiptarsku reprezentativcima Švajcarske. Na mrežama se istog časa pojavila njegova slika iz igračkih dana, u zagrljaju sa Arkanom, najvećim kriminalcem Srbije svoga doba – oštar je Pantić.

– Nažalost ta psovka je i slika današnje Srbije koja se davi u mržnji, ksenofobiji, samoobmanama i kvazinacionalizmu. Ništa nije od juče. Piksijev politički mentor je devedesetih godina u parlamentu huškajući na rat izjavljivao: Za jednog Srbina ubićemo sto muslimana. A on i njegov ideološki otac Hulja Šešelj i danas vladaju Srbijom. Šešelj čak šalje čestitku Piksiju u kojoj se kaže: „Čestitka, momci. Nije sramota izgubiti. Sramota je biti Šiptar ili Ustaša.“ To je ta ne samo fudbalska nego i društvena stvarnost, koju selektor Piksi, zaslijepljen prividnim uspjehom, plasmanom na Svjetsko prvenstvo, ordenom Svetog Save, kao i basnoslovnim mjesečnim primanjima u eurima, ne vidi i ne želi da razume. On se ne druži sa bivšim velikanima fudbala – navodi, između ostalog, Milojko Pantić.

– Politički mentor te sprege koja vodi i nadgleda i društvo i fudbal u njemu, kao i sve što postoji u Srbiji, jeste samodržac Aleksandar Vučić. To je ta stravično ružna stvarnost o kojoj je govorio Radomir Antić. Jer on je vidio da je član Glavnog odbora SNS izdao prostorije nekada uglednog restorana „Stadion“, ubici i šefu privatnog obezbjeđenja tzv. predsjednika, Velji Nevolji i njegovom narko-klanu, – piše čuveni novinar.

– Tu dolazimo do onog najgoreg. Taj i takav Piksi, sve i da hoće, nema kome da podnese ostavku. Jer FSS nema predsjednika niti rukovodstvo, a to znači da nema ko ni da ga smjeni. Eto male i djelimične slike naše fudbalske užasno ružne stvarnosti, koju selektor u državi koja ne postoji, Dragan Stojković Piksi ne vidi. On živi u euro-oblacima. Sanjao je da u rukama drži Zlatni globus kao prvak svijeta. Sada ide dalje i sanja da će biti prvak Evrope, ne shvatajući da ako nema harmonije u društvu nego vlada haos i beznađe, nema ni pravila ni morala ni etike ni estetike. Jednom rječju u amoralnom društvenom okruženju nemoguće je izbjeći ne samo degradaciju fudbala nego i cijelog društva i sporta uopšte – naveo je Pantić na kraju svoje kolumne.

 

 

NAJČITANIJE