PODIJELI
Foto: E. D.

Gradski derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar na programu je sutra na stadionu Koševo s početkom u 20:30h.

Na današnjoj press-konferenciji, između ostalog, predsjednik Želje Nazif Hasanbegović govorio je i o situaciji sa Semirom Štilićem.

“Obaveza pregovora s igračima je obaveza UO. Najveći broj razgovora sa Štilićem sam obavio lično ja. Nekako sam sentimentalan prema Semiru. Jedan dan smo blizu dogovora, drugi dan daleko. Moramo napraviti dogovore koji čine sretnim i klub i Semira. Konkretno, Semiru je ponuđen ugovor. Kod njega, očekujemo da ga potpiše ili ne. Semir ne bi bio oštećen, niti materijalno, niti u bilo kojem drugom segmentu. Još uvijek je otvoreno. Ugovor je napravljen i dat Semiru s mogućnostima da on da svoje prijedloge i korekcije.”

Trener Plavih Tomislav Ivković je, čini se, bio nešto oštriji kada je govorio o Štiliću.

“Štilić mi je rekao da će drugi dan priprema reći šta će i kako će dalje. Međutim, od tada se više nikad nije pojavio niti razgovarao sa mnom. Da je bio pametniji, mogao je trenirati s ekipom, život bi mu bio puno ljepši i lakši danas. Njegova je odluka da nije trenirao. Ne znam zašto. To je jedina istina. Mogao je riješiti svoje probleme uz trening kao što je Zec učinio. On je izabrao najgori način za igrača za rješavanje problema. Trebao je pokazati ljubav prema fudbalu.”