PODIJELI

Večeras su se u kafiću, u vlasništvu Salke Nikšića, nekadašnjeg igrača i trenera Sarajeva, sastali bivši asovi bordo kluba.

Mirsad Fazlagić, Zijo Švrakić, Senad Repuh, Mirza Varešanović, Predrag Pašić, Agim Nikolić, Almir Turković, Alen Škoro, Emir Obuća.. bordo vedete su nekoliko generacija FK Sarajevo.

Osim što su evocirali uspomene, “zalili” jesenju titulu, pričali su o aktuelnoj situaciji u najdražem klubu. Svi su, manje više, dali podršku Husrefu Musemiću.

Ono u čemu su bivši asovi jednoglasni jeste da novi trener treba biti neko iz bordo porodice. Trenutno je desetak trenera, bivših igrača Sarajeva, bez angažmana, s profi licencom i zavidnim rezultatima. Svi oni se nadaju da ova klupska garnitura novog trenera neće tražiti po susjednim zemljama. Što je bila praksa bivših uprava.

Prema mišljenju bordo navijača, pa i klupskih legendi, Mirza Varešanović i Almir Turković su najpogodniji kandidati za nasljednika Husrefa Musemića. Pogotovo Varešanović, koji je uspješno radio u nekoliko klubova. Gdje god je radio, hrabro je forsirao mlade igrače. Turković se potpuno oporavio nakon manjih zdrastvenih problema i željan je izazova. Turković ili Varešanović, ili u tandemu možda su najbolje rješenje za FK Sarajevo. Zijo Švrakić i Senad Repuh kratko su vodili prvi tim i dostojanstveno se povukli.

Sarajevo proljeće dočekuje s prve pozicije. Jesenju “titulu” bordo timu donio je Dženis Ćosić, koji će, po svemu sudeći biti trener s najkraćim mandatom. Unatoč kiksu protiv Zvijezde u Ugljeviku, na prvu poziciju su dospjeli zahvaljujući pobjedi Veleža na Grbavici.

(Sportske.ba)

PODIJELI