PODIJELI

 

Sinoć je reprezentacija BiH, nakon debakla u Jerevanu ostala bez selektora. Robert Prosinečki je na press konferenciji podnio ostavku. Ustvari, najavio da se povlači i svoje mjesto prepušta drugom treneru. Nakon prospavane noći, posebno “brifinga” kod predsjednika NSBiH Elvedina Begića, ostavka je upitna. Posljednje informacije govore da Prosinečki nastavlja selektorski posao, iako on u svojim izjavama ponavlja kako “želi sreću reprezentaciji i svom nasljedniku”.

Međutim, u “bosanskom loncu” svašta se kuha. Savez se još nije oglasio što je bio jasan signal raznim menadžerskim agencijama i lobijima da krenu s lobiranjem za svog kandidata.

Sven Goran Erikson, Radomir Antić, Vahid Halilhodžić, Vinko Marinović, Amar Osim, Husref Musemić, Ljupko Petrović.., neka su od imena koja se pominju kao nasljednici Prosinečkog.

I nije tu kraj. Navijači, pojedini mediji u prvi plan su gurnuli Zlatana Nalića, kao moguće dugoročno rješenje. Neki ga vide kao idealan spoj sa Sergejom Barbarezom. Tandem budućnosti. Kakve Nalić ima reference? Profi licencu, iskustvo u Slobodi, te medalju s evropskog prvenstva U 21 sa Švedskom. Dali mu je plus ili minus komentatorski angažman na bh.televiziji, javnost to najbolje zna.

Nije mali broj onih koji smatraju da bi Nalić bio pravo osvježenje. Pogotovo ako bi radio s Barbarezom. Najveći adut Nalića je podrška koju uživa od strane čelnika NSBiH. Nalić, Marinović ili neko treći vrijeme će brzo pokazati ko je Savezov “džoker” za uspješan kraj ili krah kvalifikacija.

S.R./ Sportske.ba

PODIJELI