PODIJELI
FOTO: J. Hadžić

Iako Roberta Prosinečkog ugovor veže do kraja kvalifikacija, odnosno Lige nacije, “Žutom” su, izgeda dani odbrojani.

U NSBiH čekaju da završi utakmica s Lihtenštajnom, nakon čega će krenuti “razdruživanje” s Prosinečkim. U novembru su “padali” selektori, a decembar i januar su tradicionalno rezervirani za pregovore i promociju novih stručnih štabova. Glavni posao za nogometnu vladu odradit će Tehnički komitet, na čijem je čelu Munir Talović. Tada na scenu stupaju Duško Bajević i Sejo Kajtaz iz Komiteta za posredovanje, te savjetnik Izvršnog odbora Zvjezdan Misimović.

Navijači su podijeljeni kada su u pitanju potencijalni nasljednici Prosinečkog. Neki predlažu autoritativnog Vahida Halilhodžića. Pojedini misle da bi jedino Ćiro Blažević napravio podvig u Ligi nacija, a dobar dio navijača bi na selektorskoj poziciji vidjelo najuspješnijeg selektora Safeta Sušića. Nije mali broj onih koji smatraju da je krajnje vrijeme za Sergeja Barbareza. I Mladen Krstajić dobro kotira, kao mogući selektor BiH.

Nije nemoguća opcija da jedan tv komentator završi posao u Ligi nacija. Zlatan Nalić, “ex” trener Slobode i prvak sa U-21 reprezentacijom Švedske, navodno je planski na “stažiranju” kao komentator jedne televizijske kuće. Gledatelji su primjetili da je Nalić zato i oprezan u svojim komentarima, u kojima nema mjesta za kritike prema “Zmajevima”, pogotovo se štede glavni igrači.

Nalić, navodno ima naklonost većine članova Izvršnog odbora NSBiH na čelu s Elvedinom Begićem.

(E.B.)

PODIJELI