PODIJELI

Kozarska Dubica je grad rukometa. Posebno se to odnosi na djevojke. Dva kluba ŽRK Dubica i ŽRK Knežopoljka zajedno broje oko 150 članova u svim dobnim kategorijama, što je fascinantan podatak za tako malu sredinu.

Knežopoljka se ove sezone takmiči u Prvoj ligi RS. U finišu polusezone srušile su i Borac na domaćem terenu i na proljeće imaju fine izglede da se bore za plasman u PLBiH, sa veoma mladom ekipom.

Jedna od igračica koja je među glavnim kotačima Knežopoljke je i 17-godišnja Dajana Krivda, koja igra na poziciji beka.

“Rukomet sam počela trenirati u 7. razredu sa svojih 13 godina. U početku je to bilo prvenstveno zbog druženja, a vremenom sam jednostavno zavoljela ovaj sport. Dani su mi nezamislivi bez treninga i utakmica.
Već sa svojih 15 godina sam dobila priliku da zaigram u prvom timu Knežopoljke i evo do danas sam standardna prvotimka”, rekla je Krivda na početku raugovora za Sportske.ba, a zatim dodala.

“Atmosfera u klubu je odlična. Na terenu ginemo jedna za drugu a van terena smo najbolje drugarice. Zbog toga smo
pravi tim i jedna velika porodica. Veoma sam sretna što sam dio svega ovoga. Obzirom da smo ove polusezone najmlađa ekipa u ligi, ostvarili smo odličan rezultat. Trenutno se nalazimo na 3.mjestu i imamo samo 1 bod zaostatka od prvoplasirane ekipe. Što se tiče sljedeće polusezone, očekujem prije svega da djevojke budu zdrave. Ekipa nam je veoma podmlađena ali daćemo sve od sebe i nastojaćemo pobijediti što više utakmica i truditi se da napravimo korak dalje prema Premijer ligi. Kao igračice moramo još puno raditi i rasti, ali potencijal i volje imamo, a to ćemo i da pokažemo još više u nastavku takmičenja .Veliku mi podršku pružaju roditelji, treneri i ostali prijatelji što mi veoma znači. Cilj mi je postati veoma uspješna rukometašica, te rasti iz utakmice u utakmicu i dati svoj maksimum na svakom treningu. Idem korak po korak pa ćemo vidjeti šta će biti u budućnosti.”

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI