PODIJELI

Na današnji dan, prije točno godinu dana, otvoreno je SP u Rusiji. Hrvatska je na tom prvenstvu ispisala jednu od najljepših nogometnih bajki, a 365 dana nakon što su Rusija i Saudijska Arabija otvorili Mundijal, Zlatko Dalić nalazi se u Moskvi gdje predstavlja knjigu “Rusija naših snova”.

Knjiga o čudesnom putu “Vatrenih” je prevedena i na ruski jezik, a Dalić je rekao nekoliko rečenica na predstavljanju.

– Čast mi je što godišnjicu početka Svjetskog prvenstva obilježavamo u Moskvi, gdje smo igrali veliko finale, u Rusiji, gdje sam lani živio najljepše dane svoje karijere i koja će zauvijek u svima nama buditi posebne emocije. Cijela Hrvatska je živjela najljepših mjesec dana i, kao što smo napisali u naslovu knjige, nogomet je Hrvatsku preobrazio u najsretniju zemlju na svijetu. Pokazali smo da i mala zemlja, od koje je i jedna Moskva tri do četiri puta brojnija, uz vjeru, zajedništvo i poniznost može ostvariti nezamislive pothvate, rekao je, pa je dodao nešto posebno zanimljivo:

– Ne mislim još dugo biti trener. Prevelik je to stres, troši to čovjeka, a ima i važnijih stvari u životu od rezultata utakmice. Porodica, prijatelji, sve ono što sam zapustio zbog nogometa, rekao je Dalić.

PODIJELI