PODIJELI

Damir Beljo, bh. bokser koji se sportu vratio nakon saobraćajne nesreće, spreman je za nove izazove, a sada je jasno poručio koga želi u ringu.

– Ono što bi najviše zanimalo našu publiku i što ja iskreno i želim je borba s Edinom Puhalom, koji trenutno drži WBO evropski pojas i čak ga je odbranio jednom. Ja sam prvi u našu zemlju donio taj WBO evropski pojas i uspio ga dva puta odbraniti. Dobio sam priliku za svjetski naslov protiv fenomenalnog Usyka, ali auto me udario i tako sam ostao i bez borbe i kasnije pojasa. Mislim da bi i za Edina najbolje bilo da sa mnom boksa, jer ako mene pobijedi maksimalno još jedan meč, i sigurno boksa za svjetski naslov. Naravno, to vrijedi i za mene. Ja sam najrangiraniji bokser naše zemlje, a Edin je iza mene nekih 25 mjesta, ali također je super rangiran i s izvrsnim skorom.

Evo nadam se da će Edin prihvatiti moj prijedlog, meni ne treba nijedan fening da se plati, volio bih da to što su mislili daju onima kojima baš treba, a najiskrenije mislim da je ovo najbolje za obojicu da nas dvojica odboksamo. Kao što sam rekao, najrangiraniji sam, a Edin ima evropski pojas i WBO bi odmah prihvatio taj meč. Mene niko ne treba plaćati, tako da nadam se da će se Edin složiti sa mnom. Nikad neće dobiti tako rangiranog borca džabe i takvu priliku. Ništa loše ne želim ni Edinu niti bilo kome, ali vrijeme je da počnu pregovori oko našeg meča – naglasio je Beljo.

PODIJELI