Connect with us

Domaći fudbal

Damir Sadiković govorio otvoreno o povratku u Željezničar

Objavljeno prije

,

Damir Sadiković trenutno nastupa za ekipu Kolubare u Srbiji. U komšiluk je stigao nakon epizode u Cracoviji i osvojenog trofeja.

Iako se pojavila informacija da je Sadiković imao poziv od strane Željezničara za njegov povratak u tim, bivši igrač “Plavih” je to demantovao u razgovoru za MerdianSport.

“Niko me nije kontaktirao iz Željezničara da se vratim u tim. Bilo je pokušaja od strane nekih ljudi, to je bilo više ispitivanje da li bih ja to htio i da li ima želje, ali me niko nije kontaktirao sa konkretnom ponudom” – otkrio je Sadiković.

Osvrnuo se zatim na svoj period u plavom dresu.

“Period u Želji bih podijelio na dva dijela. Prvi dio kada još uvijek nisam bio dovoljno zreo za Željezničar, jer sam bio previše mlad i neiskusan. Utakmice, iskustvo i sve što sam u tom periodu naučio u Željezničaru mi je pomoglo za nastavak moje karijere. Drugi dio je bio puno bolji, tačnije to je bio moj povratak u Željezničar i tada sam bio zreliji i fizički i intelekutalno” – rekao je Sadiković na početku razgovora.

Bivši igrač Željezničara je mišljenja da će “Željo” uvijek biti veliki klub, jer iz svoje svakodnevnice i razgovora sa trenutnim saigračima osjeća to poštovanje i veličanje kluba sa “Grbavice”.

“Mislim da će svi igrači i oni koji su igrali i koji nisu igrali reći da je Grbavica posebna i da ima to nešto i kada se samo pojavite na njoj, osjetite tu dušu. Sada kada u razgovoru s nekim u Srbiji spomenem Grbavicu svi kažu da je Grbavica nešto posebno, kao i ljudi, navijači i da se stvarno osjeti ta povezanost između kluba i navijača. Željo je veliki klub i Željo će uvijek biti brend. Baza navijača može biti samo veća kada je u pitanju Željo” – mišljenja je nekadašnji zadnji vezni Željezničara.

NAJČITANIJE